Aktuelnosti RS

Uzavrele strasti: Ognjen Tadić na meti tvrde linije SDS!

ognjen_tadic_slika
Srpsku demokratsku stranku potresaju žestoki sukobi uoči predstojeće sjednice skupštine stranke, saznaje “EuroBlic”.

Uzavrele međuljudske odnose u vrhu najveće opozicione partije u RS, koje je uzrokovao težak izborni poraz, a zatim i nedavno obraćanje dojučerašnjeg potpredsjednika SDS Ognjena Tadića članovima glavnog stranačkog odbora, do granice ključanja dovelo je pismo koje se nalazi u našem posjedu.

U tom pismu grupa članova SDS, koji se potpisuju kao “čvrsto jezgro” ove stranke, iznosi brojne optužbe na Tadićev račun. Od toga da je poziciju u stranci koristio za sticanje lične koristi, pa sve do tvrdnji da je Tadić u partiju primao ljude koji su, navodno, radili na rušenju SDS.

“Jesmo li ti govorili da u Banjaluci ne rasteruješ osnivače SDS i na njihova mjesta dovodiš članove glavnih odbora iz drugih stranaka, a ti nas ubjeđivao kako je za stranku važno da ima jake veze i sa tom stranom i sa HDZ? Jesmo li te savjetovali i govorili da nije pametno što razbijaš čvrstu stranačku strukturu u Prnjavoru, a ti si odgovorio da kriminalcima i primitivcima treba potkresati krila? Isto si ponovio i kad smo te upozoravali da ćeš ubacivanjem svojih ličnih prijatelja u strukture SDS u Istočnom Sarajevu, bez ikakvih drugih razumnih kriterijuma, napraviti više štete nego koristi. Ti si i dalje, nulo od čovjeka, tjerao po svome”, navodi se, između ostalog u pismu koje, kako saznajemo, već danima “cirkuliše” među članovima GO SDS kao “odgovor” na Tadićeva nedavna zapažanja o stanju u stranci.

Komentarišući pomenuto pismo, Ognjen Tadić tvrdi da “ono nema veze sa SDS”, te da se, prema njegovim riječima, radi o klevetama.

“Sve što je napisano nije tačno. Mislim da se radi o pismu koje želi da isprovocira moju reakciju koja bi nanijela štetu SDS. Želim da podsjetim da moje pismo članovima GO nisam uputio medijima i nije mi bila namjera da o ovim temama polemišem izvan organa SDS”, poručuje Tadić.

Dodaje da je “tragikomično” da se autori pisma potpisuju kao “čvrsto jezgro SDS”.

“Čvrsto jezgro čine ljudi poput Radovana Karadžića, Mladena Bosića, Mirka Šarovića, Momčila Krajišnika, Obrena Petrovića, Miće Mićića. Niko od njih ovakve klevete nikad ne bi napisao”, smatra Tadić.

Govedarica: Bez komentara

Najozbiljniji kandidat za novog lidera SDS Vukota Govedarica tvrdi da nije pročitao pismo “čvrstog jezgra”, dodajući da je protivnik takve vrste komunikacije.

“Glavni odbor takve stvari ne rješava pismima. Ne želim to da komentarišem”, rekao je Govedarica.

pressrs.ba