Breaking News
Home / BIH / Federacija BiH / Uspostavljena redovna avio-linija Sarajevo – Frankfurt

Uspostavljena redovna avio-linija Sarajevo – Frankfurt

20210503123731_659674

 

Kompanija Lufthansa obavila je danas prvi let na relaciji Frankfurt – Sarajevo – Frankfurt. Riječ je o povezanosti Sarajeva sa glavnim čvorištem Lufthanse u Njemačkoj.

Ova kompanija će na ovoj relaciji, u maju mjesecu, letjeti do četiri puta sedmično iz / za Sarajevo, avionom tipa Airbus A319. Već od juna ove godine planirano je do sedam letova sedmično.

 

 

“Uspostavom ovih letova za Sarajevo, Lufthansa Grupacija će svojim putnicima širom svijeta ponuditi bolje veze sa Bosnom i Hercegovinom. Bitno je napomenuti da LH Grupacija na ovaj način dopunjuje već postojeće veze Austrian Airlinesa za Sarajevo iz Beča ali istovremeno nudi mogućnost putnicima iz Bosne i Hercegovine da iskoriste sve prednosti svjetske mreže Lufthansa Grupacije”, saopšteno je.

Zbog negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa korona, pogotovo u sektoru avijacije, sve aviokompanije svakodnevno preispituju poslovne aktivnosti i prilagođavaju ih aktuelnoj situaciji.

“Svjesni te činjenice ali i zahtjeva i očekivanja korisnika usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano preduzima aktivnosti u pravcu da se aviooperacije održe, prošire i povećaju, što važi i za letove Lufthansa Grupacije”, navode iz aerodroma u Sarajevu, prenosi “N1”.

 

nezavisne.com

 

Check Also

146A51B9-B54E-4578-BFC4-20646B5646EF

Treći put u zadnjih mjesec i po zapaljena kuća Borislav Berjana

Ponovo napad na srpsku imovinu u Sarajevu U Sarajevu je ponovo zabilježen napad na srpsku …

Powered by Master Media (TM)