Aktuelnosti RSAktuelnosti Višegrad

Uručena sanitetska vozila za deset zdravstvenih ustanova (FOTO)

219532

 

Predsjednik Vlade Radovan Višković i ministar zdravlja Alen Šeranić uručili su danas ključeve deset savremeno opremljenih sanitetskih vozila, u vrijednosti od 1,32 miliona maraka. rukovodiocima deset zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.
 [ads1]

Vlada Republike Srpske je nabavila deset savremeno opremljenih sanitetskih vozila za potrebe zdravstvenih ustanova u Srpskoj.

Nova sanitetska vozila obezbijeđena su za Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu, te domove zdravlja u Banjaluci, Bijeljini, Višegradu, Zvorniku, Ugljeviku, Kotor Varošu, Laktašima, Rudom i Čelincu.

048578

 

Vozila su uručena rukovodiocima deset zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Višković je u obraćanju prisutnima rekao da su ranije podijelili 15 santitetskih vozila, danas još deset i da se na tome neće statati, te najavio da će u narednim danima biti podijeljeno pet ultrazvučnih aparata domovima zdravlja u Srpskoj.

– Nastavićemo da ulažemo u zdravstveni sektor kako bi naši građanim imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu – istakao je Višković.

Dodao je da je test uspjeha i sposobnosti bio virus korona, ali da je taj problem Srpska prevazišla, možda i uspješnije nego savremenije ekonomije.

 

048577

Šeranić je istakao da savremenim sanitetskim vozilima omogućavaju dostupnost zdravstvene zaštite pacijentima u svim krajevima.

Naveo je da uvijek rade na opremanju zdravstvenih ustanova, što je, uz kvalitet i efikasnost, značajan uticaj na zdravstveni sistema.

 

RTRS

[ads2]