Aktuelnosti Višegrad

Uređen uži dio grada

Višegradski srednjoškolci su u saradnji sa opštinom Višegrad održali akciju uklanjanja smeća, šiblja i korova na javnim površinama u blizini mosta Mehmed paše-Sokolovića, oko Kulturnog centra „Ivo Andrić“ i gradskog stadiona.

Učenica Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Una Vojinović rekla je da je bitno da kod svih probudimo svijest o tome da se smeće mora odlagati na mjesta koja su za to namijenjena, jer ćemo na taj način imati ljepšu i čistiju okolinu u kojoj živimo.

„Priroda daje dosta mira čovjeku i stoga treba čuvati tu božiju tvorevinu”, rekao je učenik prvog razreda gimnazije Nikola Čabarkapa.

U akciju su se uključili i radnici javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i razvoj “ koji su uredili parking prostore oko mosta Mehmed paše Sokolovića, a prema riječima vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća Gospave Krsmanović, zaposleni su očistili i uredili dva parkinga na lijevoj i desnoj obali Drine u blizini stare ćuprije.

„Na ovaj način htjeli smo da damo svoj doprinos uređenju i ljepšem izgledu grada. Aktivnosti ćemo nastaviti i u narednom periodu kako bi Višegrad spremno dočekao predstojeću turističku sezonu, ali i kako bi gosti sa strane uživali u ljepotama naše opštine“, dodala je Krsmanovićeva.

Iz Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad najavili su da će se nakon aprilske akcije, nastaviti aktivnosti na hortikulturalnom uređenju gradskih površina, kako bi se oplemenio prostor u kojem živimo i sa punim pravom održali imidž turističkog grada.

Akciju „April mjesec čistoće“ tradicionalno je pokrenula opština Višegrad, a u nju su se uključila sva preduzeća i ustanove, učenici osnovne i srednje škole, brojna udruženja, kao i građani.

opstinavisegrad.com