Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Uređivačka radionica Viki žene u Republici Srpskoj

Uređivačka radionica Viki žene u Republici Srpskoj

5A4462A3-57A0-49E5-A6EE-8E5DB98BD5FB

 

U organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske će u periodu od 24. do 26. maja 2019. godine biti realizovan projekat Viki žene u Republici Srpskoj 2019.Projektne aktivnosti — četiri uređivačke radionice, uređivački maraton i foto-tura će biti realizovane na teritoriji Trebinja i Rogatice, u saradnji sa lokalnim partnerima.

 

Projekat je dio globalnog Vikimedijinog pokreta Viki voli žene (Wiki Loves Women) u okviru kog se sprovode različite aktivnosti vezane za prevazilaženje rodnog jaza širom svijeta.
Učesnice će se tokom 4 uređivačke radionice upoznati sa Vikimedijinim projektima, proći besplatnu obuku za rad u Viki okruženju i po završetku obuke učestvovati u uređivačkom maratonu u okviru kog će se takmičiti za vrijedne nagrade. Takođe, planirana je i jedna foto-tura u Rogatici, tokom koje će pored prirodnih i kulturno-istorijskih dobara biti fotografisane i posredstvom Vikimedijinih projekata svijetu predstavljene tradicionalne narodne nošnje ovog područja. Projektne aktivnosti će biti realizovane u Narodnoj biblioteci Trebinje i u Srednjoškolskom centru „27. januar” u Rogatici.
Nastavak ovog projekta u Republici Srpskoj će ženama, ženskim organizacijama i udruženjima iz Republike Srpske otvoriti brojne mogućnosti za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa sličnim udruženjima i organizacijama iz drugih zemalja, pod okriljem globalnog Vikimedijinog programa Viki voli žene.
Sve zainteresovane predstavnice ljepšeg pola se za učešće u aktivnostima mogu prijaviti putem mejla info@wikimedia.rs.ba.Broj mjesta je ograničen.

 

Zvanični partneri na projektu:
Narodna biblioteka Trebinje, JU Narodna biblioteka „Dr Ljubo Mihić” Ljubinje, JU Srednjoškolski centar „27. januar” Rogatica, Opština Rogatica, Udruženje žena „Snop” Gučevo, Šumsko gazdinstvo „Sjemeć” Rogatica, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo

Check Also

168871

Višegrad : 1 novi slučaj korona virusa, 7 iz Foče, 3 iz Čajniča

  U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovan je 141 novi slučaj virusa korona. …

Powered by Master Media (TM)