Aktuelnosti Višegrad

Upriličen prijem za najuspješnije učenike i đaka generacije Osnovne škole u Višegradu

IMG_8606-720x480

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za 30 odličnih učenika i đaka generacije Osnovne škole „ Vuk Karadžić“ u Višegradu Petra Markovića.

Tim povodom Đurević je istakao da je ova opština kao i prethodnih godina izdvojila određena sredstva kojima je nagradila sve uspješne đake, te dodao da će ova praksa biti nastavljena i u budućem periodu.

„ Nadam se da ćemo u našim obrazovnim ustanovama i u svim narednim generacijama imati veliki broj  dobrih učenika, koji će se nakon završenog  školovanja i studija vratiti u Višegrad  i doprinjeti na svoj način ovoj lokalnoj zajednici“, kazao je Đurević.

Učenik generacije Osnovne škole u Višegradu Petar Marković kaže da je ispunio jedan od najvećih ciljeva u dosadašnjem školovanju te dodao da očekuje da će uspješno nastaviti i svoje srednjoškolsko obrazovanje.

[ads1]

On se ovom prilikom zahvalio načelniku Đureviću na prijemu, koji, kako je rekao, veoma znači svim nagrađenim učenicima.

„ Želim da se zahvalim mojoj učiteljici Vukici Savić kao i svim nastavnicima koji su mi predavali“, naglasio je Marković, te istakao dobru saradnju tokom školovanja koja je bila na obostrano zadovoljstvo.

On kaže da posebnu zahvalnost duguje i direktoru ove škole koji mu je omogućio da otputuje na mnoga takmičenja, koja su mu pomogla u ostvarnjeu titule đaka generacije.

„ Uz malo truda i ponavljanja prethodno stečenih znanja, sve se može postići, dodao je Marković.

Direktor Osnovne škole Momir Radojčić je potvrdio da su ove godine školovanje uspješno završila 73 učenika , te da je 11 njih dobilo priznanje u vidu „Vukove diplome“.

[ads2]

„Moram da istaknem da je ova generacija izuzetno uspješna, što dokazuju i rezultati nakon završenog školovanjali i veoma dobro znanje nakon urađenih testova eksterne provjere“, dodao je Radojčić, te naveo da je veoma ponosan na njihov cjelokupan uspjeh.

Radio Višegrad – opstinavisegrad.com