Aktuelnosti RS

Udžbenike za osnovce prodaju na rate

20170523234334_237424

Roditelji koji ne mogu odjednom da izdvoje novac za kupovinu udžbenika i školskog pribora za svoje osnovce imaju mogućnost kupovine na rate u svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva RS.

Portparol Zavoda Dejan Kerleta kaže da je prodaja na rate počela 1. maja, a udžbenike za osnovnu školu, pribor, te torbe roditelji mogu platiti na četiri rate.

– Procedura je maksimalno pojednostavljena i ne tražimo nikakve garancije poput kreditnih kartica ili zaposlenja. Dovoljno je da roditelji dođu u jednu od naših 18 knjižara širom RS sa ličnom kartom i sklope ugovor o kupovini. Sa radnicima knjižare će se dogovoriti o periodu isplate rata, a kada isplate posljednju ratu, mogu preuzeti knjige -pojašnjava Kerleta.

On je istakao da još nije poznato da li će i koliko biti štampano novih udžbenika.

– Konkursi za nove udžbenike su završeni, dobili smo recenzije koje smo uputili Ministarstvu prosvjete i kulture RS i Pedagoškom zavodu i sada čekamo da njihove stručne komisije odluče šta i kako dalje – rekao je Kerleta i istakao da cijene udžbenika ostaju na višegodišnjem nivou.

– Udžbenik košta 7,5 maraka, a radna sveska 5,5 KM – rekao je Kerleta.

glassrpske.com