Aktuelnosti Višegrad

U subotu manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“

Na Vizantijskom trgu u Andrićgradu u subotu, 15. juna, biće održana tradicionalna manifestacija „Zlatne ruke Podrinja“, koja će okupiti više od 20 izlagača iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, rečeno je Srni iz Turističke organizacije Višegrad, koja je i organizator manifestacije.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je da će posjetiocima biti predstavljeni proizvodi domaće radinosti, rukotvorine, suveniri, med, domaći preparati na bazi ljekovitog bilja, kao i proizvodi od voća i šumskih plodova.

„Ove godine planiramo da u okviru manifestacije organizujemo i takmičenje u spremanju najljepše ukrašenog slavskog kolača, ukoliko bude dovoljno prijavljenih učesnika. Potrebno je da kolač bude bez natpisa i loga, kako bi imali fer izbor“, istakao je Andrić i dodao da su planirane novčane nagrade za prva tri mjesta.

On je naveo da će glasanje biti izvedeno tako što će svi učesnici, kao i dio zvanica na otvaranju manifestacije, dobiti listiće na kojima će upisati redni broj kolača koji je po njihovom mišljenju najljepši, s tim što će listići biti tako napravljeni da niko ne može da glasa sam za sebe.

Manifestaciju će zvanično otvoriti načelnik opštine Mladen Đurević, a na otvaranju će nastupiti mlada vokalna umjetnica iz Višegrada Mirna Karabatak.

Otvaranje manifestacije planirano je u 11.00 časova.

opstinavisegrad.com