Breaking News
Home / Susjedne opštine / Foča / U Foči počela akademska godina za 1.500 studenata

U Foči počela akademska godina za 1.500 studenata

039134
Počela je nova akademska godina u Srpskoj. Tako je i na 15 fakulteta i dvije akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Među njima i više od 1.500 studenata Medicinskog i Pravoslavnog-bogoslovskog fakulteta Svetog Vasilija Ostroškog u Foči.

Na četiri studijska programa – medicina, stomatologija, specijalna edukacija i rehabilitacija i zdravstvena njega upisano je 178 studenata.

 

 

Među devedeset brucoša medicine je i Đorđije Јaramović iz Herceg Novog.

– Mislim da je ovo moj životni poziv. Od početka sam se u tome pronašao. Rekao sam – to i ništa drugo. Spremam sam i moram da uspijem – kaže Đorđije.

 

– Oduvijek mi je bila želja da upišem medcinu. Zato sam upisala i srednju medicinsku školu i sada fakultet – dodaje Ajla Travar.

Na studijskom programu stomtalogija indekse je dobilo 40 brucoša, specijalnu edukaciju i rehabilaticiju studiraće 26, dok je na zdravstvenoj njezi upisano 22.

– S posebnim zadovoljstvom moram da kažem da smo mi upis završili već nakon prvog upisnog roka već u mjesecu julu. Oko  80 odsto su odlični srednjoškolci. Vjerujemo da ćemo biti ponosni i na ovu generaciju studenata – istakla je Nedeljka Ivković, prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta Foča.

 

Svetom arhijerejskom liturgijom koju je sa profesorima i sveštenstvom služio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, u Svetosavskom hramu u Foči jepočela akademska godina na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Svetog Vasilija Ostroškog.

 rtrs

Check Also

20191231100946_576530

Tuča u Foči: Nožem ga isjekao po rukama i nogama

  Pripadnici Policijske uprave Foča sinoć su u 23.20 uhapsili P. M. i B. D., …

Powered by Master Media (TM)