Auto-moto

Stiže nova Fabia

20191206111510_299222

 

Ove godine Škoda je izbacila novi model Scala, nove generacije “perjanice” Superb i najpopularnijeg modela Octavia, najavljen je i novi Rapid, a sada i nova Fabia.

Glavni adut u kompaktnoj klasi će se na tržištu pojaviti 2021. godine.

Aktuelna generacija Fabia-e na tržištu je od 2014. godine, a četvrto izdanje se seli na novu platformu koja nudi atraktivniji izgled i savremene tehnologije i moderne pogone.

Kao što je slučaj sa svim Škodinim modelima, i Fabia će da dijeli osnovu sa “braćom” iz redova drugih brendova VW grupe – VW Polom, Audijem A1 i Seat Ibiza-om, koji su bazirani na MQB A0 platformi.

 

[ads1]

 

Što se tiče izgleda, Fabia će dobiti širi trag, istaknutija krila, moderne LED farove i zadnja svetla, te najnoviji Škodinu dizajnersku liniju inspirisanu kristalima.

Nova Fabia će imati i dalje relativno visoku liniju krova na zadnjem dijelu vozila, koje bi trebalo da nudi približno isti putnički prostor, kako ne bi ušla u segment u kojem se odnedavno nalazi Scala.

Što se tiče enterijera, u centru pažnje će svakako biti multimedijalne tehnologije – Škodin MIB 3.0 multimedijalni sistem, 6,5 i 9,2-inčni ekrane, digitalna kontrolna tabla…

 

[ads2]

 

Za pogon će biti zaduženi već standardni agregati – 1,0-litarski TSI trocilindarski turbo-benzinac u varijantama sa 95 i 115 KS će zamijeniti stari 1,2 TSI koji je u ponudi u aktuelnoj verziji, potom 1,5-litarski TSI sa 150 KS, naravno hibridni sistem, a vidjećemo da li će u ponudi biti i dizel motor.

Sa novom generacijom očekuje se i rast početne cijene Škode Fabia – na oko 15.000 evra za osnovnu verziju.

Agencije