Srbija

Šta su utvrdili ljekari iz Srbije kad su pregledali Mladića

20180201075831_462966

 

Nalazi srpskih doktora koji su pregledali Ratka Mladića u Hagu u decembru, uopšte se ne poklapaju sa onim koje su napravili holandski doktori, pišu “Novosti”.

Naime, taj list navodi da je spisak bolesti od kojih boluje ratni general Vojske Republike Srpke znatno duži od onog koji su sačinili holandski ljekari, zbog čega je njihovo mišljenje bilo da on uopšte zdravstveno nije bio sposoban za suđenje.

Naime, beogradski list navodi da Mladić boluje od preživljenog infarkta, skoro svakodnevnog bola u grudima, šuma na srcu, više moždanih oštećenja, a takođe ima i prvu fazu demencije, poremećaj pažnje.

Zbog svega toga, kardiolog Velibor Ristić i neurolog Gorica Đokić zaključili su da Mladić uopšte nije ni bio sposoban za suđenje.

[ads1]

 

Jedan od Mladićevih branilaca advokat Dragan Dan Ivetić za “Novosti” je rekao i da spisak bolesti od kojih boluje Mladić nije konačan, odnosno da je to samo njegov dio, jer ostatak, zbog strogih pravila Haškog tribunala ne smije da se objavi.

On kaže i da su Mladiću ljekari u Hagu, dan prije izricanja presude, davali lijekove za izbacivanje tečnosti, ali u prevelikoj količini, kako bi mu spustili pritisak. Od toga mu je bilo izuzetno loše, zbog čega je i napravljena pauza tokom izricanja presude.

Zbog toga je odbrana ratnog generala VRS u Hag poslala tri podneska, od kojih se u jednom traži da se Mladiću poništi prvostepena presuda u kojoj je osuđen za ratne zločine, da se pusti na slobodu do sljedećeg suđenja kako bi se adekvatno liječio.

[ads2]

 

Podsjetimo, Ratku Mladiću je pred Haškim tribunalom 22. novembra prošle godine izrečena prvostepena presuda doživotne kazne zatvora. Proglašen je krivim za 11 tačaka optužnice.

Podsjetimo, Ratku Mladiću je pred Haškim tribunalom 22. novembra prošle godine izrečena prvostepena presuda doživotne kazne zatvora. Proglašen je krivim za 11 tačaka optužnice.

nezavisne.com