Aktuelnosti RS

“Srpski narod da bude ponosan na identitet, zastavu, grb i himnu”

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da srpski narod mora biti ponosan na svoj identitet, zastavu, grb i himnu, te da se samo zajedničkim radom i jedinstvom može izgraditi bolja budućnost.

– Danas Republika Srpska i Srbija obilježavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u znak sjećanja na proboj Solunskog fronta. Ponosni smo na svoje pretke i istoriju, ponosni na svoju zastavu koja za nas nije samo komad obojene tkanine, već trobojna nit koja u neraskidivu zajednicu vezuje naše sugrađane iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – navodi se u čestitki Organizacije povodom obilježavanja praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Iz Organizacije navode da u danima kada se slavi srpsko jedinstvo, sloboda i zastava, moraju biti ponosni na odnose Republike Srpske i Srbije koji su neraskidivi i čini se nikad snažniji.

– U posljednjem ratu svijest o jedinstvu, slobodi i zastavi je izgradila i odbranila Republiku Srpsku. Zato mi danas imamo razloga da budemo ponosni na svoje pretke i da čuvamo i slavimo našu zastavu – simbol slobode i jedinstva svih Srba, gdje god oni živjeli – navodi se u saopštenju.

RTRS