Breaking News
Home / Zanimljivosti / Seknd hend radnje sve popularnije: Ko kupuje polovnu robu?

Seknd hend radnje sve popularnije: Ko kupuje polovnu robu?

17526723865db3ecbac828c475803190_w640

 

Seknd hend radnje u Srbiji postaju sve popularnije zbog mogućnosti da se u njima po pristupačnim cenama pazari kvalitetna polovna roba poznatih brendova.

Međutim, nema svaka prodavnica ovog tipa dobru ponudu, pa treba biti obazriv, jer ima i onih koje nabavljaju bofl, pišu “Večernje novosti”.

Ta razlika je obično vidljiva i po cenama jer su više u radnjama koje drže kvalitetnije stvari i jače brendove. Postoje predrasude da su takve radnje namenjene siromašnima, a tu se zapravo snabdevaju pripadnici svih društvenih slojeva, pišu “Novosti”.

 

 

“Radnje ovog tipa okupljaju mušterije iz svih branši i uglavnom pazare oni koji imaju para a ne oni koji nemaju”, kaže za „Novosti“ vlasnica jedne seknd hend prodavnice u Žarkovu.

Kupci koji dolaze znaju da mogu vrlo povoljno da nabave odlične komade odeće iz inostranstva. Često stvari nisu starije od godinu dana, a stiže i brendirana roba – H&M-a, C&A…

Ona ističe da su butici polovne odeće posebno zanimljivi onima koji vole drugačije da se oblače, jer imaju stvari koje se ne mogu naći u klasičnim prodavnicama.

Mada deluje kao da ovih radnji ima na svakom koraku, mnogi ne uspevaju da opstanu u takvoj vrsti trgovine.

 

 

“Seknd hend 80 odsto zavisi od stalnih mušterija a 20 procenata od slučajnih prolaznika”, objašnjava vlasnica radnje.

U Srbiji posluje i velika seknd hend kompanija iz Slovačke koja je razvila svoju mrežu u Evropi, a širom naše zemlje ima 20 maloprodajnih objekata koji rade pod istim nazivom. Kod njih su cene nešto više, ali su i jači brendovi, a, kako kažu, u radnjama je uvek veoma prometno jer svi kupuju kod njih.

U njihovim radnjama su “levis” farmerke 1.800 dinara, “hugo bos” 2.500, dok svečane haljine vrhunskog kvaliteta koštaju 1.500 dinara koliko su i džemperi. Cena debljih jakni je od 1.400 do 2.000 dinara.

 

IZVOR: VEČERNJE NOVOSTI 

 

Check Also

1381590_4848718114536_611496937_n

Kako sprečiti opadanje plodova

    Poznata je pojava u proizvodnji jabuke , da iako stabla obilno cvetaju, samo …

Powered by Master Media (TM)