Auto-moto

Seat najavio novu generaciju svog “Golfa”

20191219205522_574696

 

Španski Seat najavio je kratkim videom novu generaciju svog kompaktnog modela Leon čija je premijera zakazana za 28. januar.

Seat je prodao više od 3.000.000 primjeraka Leona kroz tri generacije, a zbog izuzetnog uspjeha treće, od najnovije se očekuju još bolji rezultati.

Novi Leon će profitirati od nove tehnologije Volkswagen grupe u ovoj klasi, pa će dobiti tehnologiju koja se nalazi u bestselerima VW Golfu i Škodi Octaviji.

Video kojim Seat najavljuje Leon pokazuje da će španski “Golf” imati spojena zadnja LED svjetla cijelom širinom automobila, dok su prednji farovi slični onima na krosoveru Tarraco.

 

[ads1]

 

Vidi se i novi centralni tunel sličan onom na Golfu 8, nove komante automatskog mjenjača, te minimalistički dizajn centralne konzole.

U Leonu će dominirati virtuelni kokpit, dok će multimedijalni ekran u ovoj generaciji biti više istaknut i činiti jednu cjelinu sa instrumentima.

Leon će se od ostatka VAG porodice razlikovati i u unutrašnjosti po izraženo sportskoj liniji, a svakako će dominirati izdašno ambijentalno osvjetljenje koje će se osim vrata pružati i preko cijele armaturne ploče ispod vjetrobrana.

 

[ads2]

 

(B92)