Aktuelnosti RS

Saopštenje o održanoj vanrednoj izbornoj Skupštini SPKD „Prosvjeta“

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Glavni odbor

20170409_170010
U Palama je 09. aprila 2017. godine, u prisustvu velikog broja delegata, održana Vanredna izborna skupština Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“. Skupština je izabrala novi Nadzorni odbor, novi Glavni odbor i predsjednika Društva, koji je istovremeno i predsjednik Glavnog odbora i Skupštine Društva.
Na prijedlog dosadašnjeg predsjednika Društva, gospodina Mihajla Vujovića,za novog predsjednika je izabran prof. Dušan Jovanović iz Šamca, dugogodišnji ugledni aktivista „Prosvjete“, koji je i u ranijem periodu (2005−2012) obavljao dužnost predsjednika Društva.
Nakon Skupštine održana je i prva sjednica novoizabranog Glavnog odbora, na kojoj su za njegove potpredsjednike izabrani: Mihajlo Vujović, dr Danka Mitrović i Velemir Avdalović.
Skupština je usvojila zaključak kojim se, kao neprihvatljivom i štetnom po interese srpskog naroda i srpskog jezika, odbacuje nedavno donesena deklaracija o tzv. Zajedničkom jeziku. Tim povodom SPKD „Prosvjeta“ će izdati i posebno saopštenje za javnost.

Pale, 10. april 2017.