Zanimljivosti

Samsung privremeno obustavio proizvodnju Galaxy Note 7

20161010172045_219770

Samsung je navodno obustavio proizvodnju Galaxy Note 7 uređaja, nakon niza slučajeva pregrevanja baterije i samozapaljivanja tih telefona, saopštila je južnokorejska agencija Yonhap News Agency.

Zaposleni u toj kompaniji rekao je za Yonhap da je proizvodnja obustavljena u saradnji sa bezbjednosnim regulatornim telima iz Južne Koreje, Kine i SAD.
Samsung još nije zvanično saopštio tu informaciju.

Note 7, koji se na tržištu pojavio sredinom avgusta, smatran je jednim od najboljih Android uređaja dosad i dao je šansu Samsungu da utvrdi svoju lidersku poziciju na tržištu mobilnih telefona. Međutim, problemi s baterijom izazivali su pregrevanje uređaja, a u nekoliko slučajeva i samozapaljivanje.

Samsung je prošlog mjeseca opozvao sve uređaje na tržištu i ponudio novu seriju, ali su se problemi javljali čak i kod zamijenjenih telefona.

Zbog jednog slučaja pregrevanja zamijenjenog telefona, evakuisan je Southwest Airlines let, a u drugom je povređena tinejdžerka.

Samsung nije direktno potvrdio planove za obustavljanje proizvodnje Note 7, ali je saopštio da “sarađuje direktno sa vlastima i nezavisnim stručnjacima” na istraživanju problema sa zamijenjenim uređajima.

“Ako utvrdimo da postoji problem sa bezbjednošću uređaja, Samsung će preuzeti hitne korake da riješi situaciju”, saopštila je kompanija.

Ono što će se u tom slučaju vjerovatno desiti je drugi opoziv Note 7.

Agencije