KošarkaOstali sportoviSport RS

ŠAMPION NIKŠIĆKO PIVO 3X3 LIGE REPUBLIKE SRPSKE PUTUJE NA ČELENDŽER U FRANCUSKU

Vers-Pont-du-Gard grad na jugu Francuske koji se nalazi na oko stotinu kilometara od Marseja i Montpelja, čiji je simbol Pont du Gard drevni rimski akvadukt most, biće destinacija pobjednika finalnog turnira Nikšićko pivo 3×3  Republike Srpske ove sezone.

“Pont du Gard Challenger 2023” igra se 1. i. 2. septembra, a ovo je druga godinu u nizu da 3×3 Republika Srpska obezbijedi slot za neki od Čelendžera, a sve zahvaljujući podršci Košarkaškog saveza Republike Srpske, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

“Iz godine u godinu se trudimo da omasovimo ovaj sport u Srpskoj, da naše ekipe odu stepenicu više i uspjeli smo. Ponosni smo i na to da je od ove sezone naša liga od strane FIBA podignuta na viši nivo kada je u pitanju bodovanje. Sigurni smo da je to pravi pokazatelj da radimo dobar posao po pitanju 3×3 basketa u Republici Srpskoj”, kažu iz Saveza 3×3 Republike Srpske.

Nikšićko pivo 3×3 liga Republike Srpske počinje krajem maja i igraće se u 23 grada/opštine.

“Za sada je poznato da će prvi ligaški turnir biti u Ugljeviku, dok je plan da se početkom avgustu okonča sezona. U narednima danima biće poznat i cijeli kalendar Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske za sezonu 2023., kao i gdje putuje šampion ligaškog dijela Srpske”, dodaju iz Saveza.

Pored lajv prenosa sa svih tunira, iz Saveza navode da publiku ali igrače očekuju brojni  noviteti koji će biti poznati kako se bude približavao početak sezona, ali i na samom otvaranju iste.