Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / “S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA” Za mrvice prikupljeno VIŠE OD MILION MARAKA

“S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA” Za mrvice prikupljeno VIŠE OD MILION MARAKA

7EEEEAFB-37A4-444D-B253-681A25829FD1

 

 
Donatorsko veče povodom tradicionalne manifestacije “S ljubavlju hrabrim srcima” održano je u Banjaluci, a za pokretanje prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj prikupljeno je 1.000.030 maraka putem raznih donacija.

Namjera je da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci obezbjedi donirano humano, majčino mlijeko, koje je za njih i hrana i lijek. Za osnivanje prve Banke humanog mlijeka potrebno je skupiti oko milion konvertibilnih maraka. U Srpskoj svake godine na svijet dođe oko 350 prijevremeno rođene i teško oboljele djece.

Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” počela je 2009. godine sa željom da se pomogne najranjivijim kategorijama djece. Zbog epidemiološke situacije, donatorsko veče organizovano je uz prikladan televizijski program na Radio-televiziji Republike Srpske.

U studiju RTRS su večeras bile i mrvice, djeca koja su rođena prije vremena. Jedna od njih je i Nera Šukalo koja danas ide u drugi razred, a kada je došla na svijet imala je samo 1,5 kilogram.

Predsjednica RS Željka Cvijanović, pod čijim se pokroviteljstvom održava večernja akcija, izrazila je zadovoljstvo što je inicijativa za donatorsko veče proistekla od Udruženja “Mrvice”.

FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA RS
FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA RS

– Kada se radi o bebama, novom životu, novom početku, nije stvar o novcu već o dobroj volji da nas okupi oko jedne humane ideje. Zaista sam ponosna što smo u prilici da organizujemo humanitarnu akciju. Pored porodičnih veza važna je i ta veza između porodice i društva – istakla je Cvijanović.

Podsjetila je da je godina teška, ali da su se svi potrudili da događaj organizuju u skladu sa epidemiološkim mjerama.

 

– Moja želja je da se ova akcija nastavi i dalje, važno je da se kao zajednica držimo zajedno. Republika Srpska nije velika zemlja, ali bitno je da pokažemo da smo solidarni- zaključila je u svom obraćanju predsjednica Cvijanović.

srpskainfo.com

 

 

 

Check Also

20220811230115_428928

Parovi bi da biraju, struka za jačanje zdravstva Srpske

  Parovi koji se bore sa sterilitetom, a iza kojih su dva neuspjela pokušaja vantjelesne …

Powered by Master Media (TM)