Aktuelnosti RSAktuelnosti Višegrad

RS ne odustaje od svoje trase brze ceste od Sarajeva do Beograda

20170616004011_239117

Banjaluka – Republika Srpska u gradnji brze ceste od Sarajeva do Beograda neće odustati od svoje rute i insistira na tome da se u gradnji ovog projekta primijene strateška dokumenta RS u koja je uvršćeno i kuda bi trebalo da ide brza cesta do prestonice Srbije, rekao je ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić.

– Na sastanku sa kolegama iz Sarajeva u ponedjeljak razmatraćemo ponovo ovo pitanje. Mi ćemo i dalje tražiti da ta trasa puta bude na relaciji Istočno Sarajevo – Pale – Sokolac – Rogatica – Višegrad – Vardište. Ta ruta uvršćena je i u prostorni plan i strategiju transporta RS. Insistiranje FBiH na drugoj ruti ne mogu zabraniti i o tome neka oni pričaju – kazao je Trninić.

Ministar transporta i komunikacija BiH Ismir Jusko naveo je da postoji mogućnost da se odustane od gradnje brze ceste od Sarajeva do Beograda, ako ne bude usaglašena njena ruta. Izgradnju ove brze ceste većim dijelom bi trebalo da finansira Turska, koja kao uslov za učešće u projektu želi jedinstven stav o jasno definisanoj ruti.

 

M.Mi/Glas Srpske