Auto-moto

REŠITE SE NEPRIJATNIH MIRISA U AUTOMOBILU uz pomoć ovih trikova i praktičnih saveta

35e9090aa3b078baff831ac49d9eec5e8b26f875

 

Loši mirisi mogu ostati i nakon pranja automobila

 

Auto u kom se ne oseća dim od cigareta, ostaci hrane ili prethodne fleke svakako da je prijatniji za vožnju. Neprijatni mirisi mogu izazvati osećaj mučnine i svakako da onaj ko se vozi sa vama u automobilu neće poželeti ponovo da uđe u isti. Zbog toga delimo sa vama savete pomoću kojih ćete ove mirise svesti na minimum ili potpuno ukloniti.

Bakterije su česti uzročnici smrada. Razmnožavaju se na ostacima hrane ili ih možete uneti na cipelama u automobil. Za ukljanjanje bakterija možete koristiti asepsol, hidrigen ili sirće.

 

[ads1]

 

 

 

Dim od cigarete

Dim od cigarete jedan je najupornijih mirisa. Čak i kada konzumirate cigarete u toku vožnje uz otvoren prozor, miris se zadržava unutar vozila. Savet:  Ovog mirisa se možete rešiti tako što ćete potopiti peškir u plastičnu činiju sa sirćetom, a potom tu činiju postaviti blizu pepeljare u autu, a možete i drugu činiju sa potopljenim peškirom u sirćetu ostaviti na zadnjem sedištu oko pola sata. Sirće će dobro apsorbovati neprijatan miris cigareta.  Osim sirćeta možete posuti sodu bikarbonu, koju potom možete usisati.

Miris buđi

Možete sami napraviti sredstvo koje će otkloniti miris buđi u automobilu.

Sastojci:

  • Šolja destilovane vode
  • Šolja vodke ili rakije
  • 10 kapi eteričnog ulja čajevca
  • 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa
  • 10 kapi eteričnog ulja lavande

Poprskajte sredstvo po unutrašnjosti vozila i ostavite da odstoji 30 minuta, a potom obrišite krpom.

 

[ads2]

 

 

 

Mleko

Prosuto mleko treba očistiti što je pre moguće, jer se ono uvlači u sitne pukotine, a miris teško iščezava. Ukoliko su kožna sedišta u pitanju, kada brišete obratite pažnju da krpa nije mokra, nego samo vlažna i  uklonite i mleko koje se uvuklo u pukotine. Ne usisavajte patosnice fenom nakon uklanjanja prolivenog mleka, topao vazduh može pogršati  stvar i dublje uvući miris.

 

magazin.novosti.rs