Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Aktuelnosti RS / “Razvoj domaćeg turizma u Srpskoj” Propisan postupak dodjele turističkih vaučera

“Razvoj domaćeg turizma u Srpskoj” Propisan postupak dodjele turističkih vaučera

Suzana-Gašić02-872x610

 

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj, čime se obezbjeđuje pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi u narednom periodu, ali i građanima Srpske, s ciljem razvoja domaćeg turizma.

 

 

Gašićeva je rekla da je opšti cilj izdavanja turističkog vaučera motivisanje građana da odmor provedu u Republici Srpskoj, radi razvoja domaćeg turizma i povećanja potrošnje u Republici Srpskoj.

– Specifični ciljevi projekta odnose se na zadržavanje ili povećanje broja turističkih kretanja domaćih gostiju, promociju i razvoj ponude manje posjećenih destinacija i brojni drugi ciljevi -, rekla je Gašićeva obrazlažući navedeni nacrt.

Ona je rekla da su standardi održivog turizma druga najznačajnija izmjena predviđena Nacrtom zakona.

– U oviru ovog koncepta planiraju se aktivnosti usmjerene na zaštitu životne sredine, očuvanje prirodne i kulturne baštine, razvoj ekonomije za lokalno stavništvo, stvaranje novih radnih mjesta te jačanje saradnje i umrežavanje različitih subjekata u turizmu – istakla je Gašićeva.

Ona je rekla da je Nacrtom zakona propisano i da se komercijalnim raftingom može baviti isključivo registrovan poslovni subjekt, organizovan kao privredno društvo ili kao preduzetnik.

Poslanici Narodne skupštine razmotrili su Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu.

srpskainfo.com

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i  pridružite se u našoj  Viber zajednicu.

 

Check Also

42793293362f628e9dcf93592148720_760x428

Rešen višedecenijski problem: Jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji lakše dostupan

    Jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji smestio se na vrhu planine Kablar pored …

Powered by Master Media (TM)