Srbija

Radek Štepanek novi Đokovićev trener?

034368
Radek Štepanek, nekadašnji osmi teniser sveta, jedan je od glavnih kandidat za novog trenera Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser otpustio je kompletan stručni štab početkom maja, da bi poslije turnira u Rimu prije dvije nedjelje objavio da će raditi sa Anderom Agasijem.

Međutim, legendarni Amerikanac nije u stanju da se u potpunosti posveti Novaku, zbog velikog broja privatnih obaveza, pa je bio sa njim samo u prvoj nedjelji Rolan Garosa.

Kako prenosi dnevni list ‘Politika’, glavni adut za angažovanje češkog veterana jeste dugogodišnje prijateljstvo sa Srbinom, s kojim često trenira i provodi slobodno vrijeme.

S druge strane, tridesetosmogodišnji Radek zbog povreda nije odigrao nijedan meč još od početka godine i Australian Opena, pa je sve bliži odluci da se povuče.

Ipak, ‘Politika’ navodi da dolazak Štepaneka ne mora da znači prekid saradnje sa Agasijem, pa nije nemoguće da spomenuti dvojac vidimo zajedno u Novakovom boksu u budučnosti.

U međuvremenu, Đoković je sa porodicom stigao u Beograd – gdje će započeti pripreme za Vimbldon, pošto neće igrati niti jedan turnir prije trećeg Grend Slema sezone.

Izvor: B92