Srbija

Pripreme za referendum i u Predstavništvu Srpske u Beogradu (VIDEO)

075153
Pripreme za održavanje referenduma počele su i u predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu. Predstavništvo u Austriji trenutno ažurira spiskove na osnovu kojih bi građani Srpske, koji žive u ovoj zemlji, trebalo da se izjasne na referendumu.

Odmah po donošenju odluke Republičke komisije o sprovođenju referenduma i u inostranstvu, pripreme su počeli i u Predstavništvu Srpske u Beogradu.

U Beogradu je formirana komisija za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koja je dostavila svoj prijedlog Republičkoj komisiji. Ovaj prijedlog usvojen je na jučerašnjoj sjednici Republičke komisije, tako da u Beogradu već traju konkretne pripreme.

“U skladu, takođe sa stavovima Republičke komisije o sprovođenju referenduma, mi ćemo formirati biračke odbore i na vrijeme ćemo, u potpunosti, obavijestiti i sve naše ljude kako i na koji način mogu glasati i ostvariti svoje pravo na ovom referendumu”, izjavio je Mlađen Cicović, direktor Predstavništva RS u Srbiji.

Već sada je poznato ukupno 10 biračkih mjesta na teritoriji Republike Srbije gdje će građani moći da glasaju.

“U ovom trenutku znamo sigurno da će glasačka mjesta biti u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Žitištu, Sečnju, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi i Novoj Pazovi”, naveo je Cicović.

Trenutno se radi na otvaranju još nekoliko biračkih mjesta, a pravo da se izjasne na referendumu imaju svi naši građani koji borave u Srbiji, uz uslov da imaju ličnu kartu i prijavu boravka u Republici Srpskoj.

RTRS