Zanimljivosti

Prestižne sajamske nagrade Citroenu C3

Citroen-MSA17-01

Na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu ogromno interesovanje vlada za novi model Citroën C3, a prethodnih dana stigla su i priznanja stručne javnosti.

Ovogodišnji izbor za Automobil godine Automobilskog foruma održao se 26. put kao zvanična sajamska manifestacija. Žiri sastavljen od profesionalaca iz različitih oblasti koje se bave auto industrijom bio je jednoglasan, osvajač Automobilskog Oskara kao najbolji automobil 2017.  godine u Srbiji je Citroën C3. Na manifestaciji u Svečanoj sali Beogradskog sajma nagrade je dodelio i Aleksandar Vulin, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je i sam dobitnik specijalnog priznanja.

Druga zvanična sajamska manifestacija održana je dan kasnije i odnosi se na najaktuelniju temu vezanu za automobilizam u celoj Evropi, na ekologiju. Značaj sektora zaštite životne sredine postaje sve veći i vidljiviji, posebno uzimajući strateško opredeljenje države Srbije da se pridruži EU. Za EKO automobil u našoj zemlji u 2017. godini proglašen je novi Citroën C3. Prema svim referentnim performansama, kao što su potrošnja goriva, emisija štetnih gasova, mogućnost reciklaže, buka, zapremina i snaga motora, C3 je ubedljivo najveći prijatelj životne sredine i s pravom je ovogodišnji nosilac prestižne nagrade. Na prijemu u Svečanoj sali Beogradskog sajma, nagradu je dodelio direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović.

Novi Citroen C3 je na svaki način izuzetan automobil i već na prvi pogled se zapaža njegov jedinstveni izgled. On je pristupačan model srednje klase, namenjen kupcima sa stilom. Spolja, novi C3 može da ima dvobojnu karoseriju u devet boja i sa tri boje krova, koje prate obojeni detalji. U  unutrašnjosti su dostupna četiri nivoa opreme, kako bi svako mogao da izabere onu koja mu odgovara. Efikasnost novog C3 se odražava i u gami snažnih i ekonomičnih motora: benzinskih PureTech i dizel BlueHDi, i u automatskom menjaču najnovije generacije EAT6.

Da bi ovogodišnji nastup za Citroën bio još lepši potrudile su se lepotice sa štanda, koje su osvojile čak dve titule, Hristina Knežević je druga pratilja Miss Automobilskog foruma, a Dijana Stanković je proglašena za Miss fotogeničnosti.

netauto.rs