Breaking News
Home / Srbija / Preminuo vođa „Noćnih vukova“ Saša Savić

Preminuo vođa „Noćnih vukova“ Saša Savić

w873

 

Saša Savić Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenda je preminuo od posledica infarkta u 44. godini, objavio je na svom fejsbuk profilu Slobdan Bašić Baki, jedan od istaknutijih članova kluba.

Saša je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu svojih svetinja.

 

© FOTO : PRIVATNA ARHIVA
Prijava skupa policijskoj upravi Niša, za organiziciju litije podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koje se borio za srpske svetinje

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu, a živeo u Nišu, (1977-2021)  nosilac je i četiri ordena. Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine; Orden „Miloš Obilić“ je dobio od balkanske kozačke jedinice rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva; „Vidovdanski krst drugig reda“  koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji, uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac i je oredena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, po sopstvenom priznanju, bio najdraži.

 

Saša Savić ( skroz desno) sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i Aleksandrom Zaldostanovim Hirugom, predsednikom Noćnih vukova iz Rusije

Porodici i prijateljima ovom prilikom redakcija Sputnjika izjavljuje najiskrenije saučešće.

 

sputniknews.com

Check Also

138762046160880beb97870525470419_690x460

U Crnu Goru bez PCR-a i potvrde o vakcinaciji

  Crna Gora je za turiste spremna već za praznike, a u opštini Bar turistička …

Powered by Master Media (TM)