Aktuelnosti Višegrad

POZIVNICA ZA 13.mart 2017 g.na godišnjicu hapšenja đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića

???????? /????/ - ??? 300 ?????????? ???????????? ??????? ?? ????????? ??????, ?????? ? ???? ???? ??????? ?? ? ?????????? ?????? ??? ????????? ???? ?? ????????? 67. ????????? ?? ??????? ???????? ????? ??????????? ?? ?????????? ????.

Braćo Srbi i sestre Srpkinje,ravnogorci,poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje.Pozivamo Vas da dođete 13.mart 2015 g. na godišnjicu hapšenja đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića.
Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović.Mučkim hvatanjem od strane ozne ubijeni su čičini pratioci Majstorović Nikola,Vasiljević Dragiša i Kovač Blagoje.Tim povodom kao i svake godine Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan bitan za našu istoriju,za našu ideju za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodela onih koji su se odrekli i Boga i svog Srpskog naroda,svoje slave,predaka,istorije i običaja.Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima u ove dane Vaskršnjeg posta,dostojanstveno,složno i sa molitvom u našim srcima.

Program obilježavanja :

– u 8.00 časova okupljanje na trgu palih boraca u Višegradu

–U 9.00 časova polaganje cvijeća na Trgu palih boraca u Višegradu

– U 10.00 časova Bogosluženje u crkvi Sv.Oca Nikolaja u Draževini

– U 11.00 časova pomen i parastos poginuloj pratnji Draže Mihailovića

– U 12.00 časova polaganje cvijeća na spomeniku đenerala Draže Mihailovića i svečani govor duhovnika pokreta.

– U 13.30 časova ručak,trpeza ljubavi i poštovanja

Organizacioni odbor
Ravnogorskog pokreta Višegrad
S vjerom u Boga
Ravna gora pobijediti mora

visegrad24.info