Aktuelnosti RS

Postignut zadovoljavajući uspjeh PDP-a na izborima

20161015164535_220145

Banjaluka – Predsjedništvo PDP-a zaključilo je danas u Banjaluci da je ova stranka na lokalnim izborima postigla zadovoljavajući uspjeh na odborničkim

listama sa osvojenih 62.000 glasova, ali ne u trci za načelničke pozicije, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

On je novinarima nakon sjednice Predsjedništva PDP-a rekao da je rukovodstvo stranke dogovorilo formiranje radne grupe koja će pripremiti određene mjere u vezi sa funkcionisanjem pojedinih opštinskih odbora, te da ova stranka ostaje snažna opozicija vlasti u Srpskoj.

Komentarišući vijest da su organi SDS-a danas jednoglasno predložili Vukotu Govedaricu za novog lidera SDS-a, Crnadak je rekao da će zajednički pronaći način kako da Savez za promjene /SzP/ bude još efikasniji u predstavljanju onoga što rade u Sarajevu, kao i opozicionog djelovanja u Srpskoj.

On je istakao da očekuje da se što prije završi izbor novog predsjednika SDS-a, kako bi ta partija ostala jedan od stubova SzP.

Na pitanje da li su NDP i SDS, kao stranke SzP-a, izdali PDP u nekim opštinama na izborima za načelnike i gradonačelnike, Crnadak je rekao da su imali zajedničke kandidate u 95 odsto opština, te da je tamo gdje to nije bio slučaj “normalno da je svako radio za svog kandidata”.

“Najvažnije je da u SzP nije bilo problema između ključnih funkcionera Saveza i političkih partija. Ipak, treba da se još snažnije promovišu politike ove koalicije u borbi protiv drugog bloka. Moramo biti čvršći i insistiraćemo da se borba protiv korupcije pokrene na pravi način i bićemo sigurno konkretniji”, naglasio je Crnadak.

Crnadak je rekao da je PDP i dalje opredijeljen za ekonomski razvoj, borbu protiv korupcije i očuvanje pozicije Srpske u zajedničkih institucijama.

On je naveo da je najrealnije da će Savjet ministara BiH ostati u istom sastavu do kraja svog mandata, te da SNSD-ova želi da bude na vlasti i na nivou BiH, i to od prošlih opštih izbora, kada su izgubili.

On je rekao da je na sjednici Predsjedništva PDP-a istaknuto da su stranke SzP-a na RTRS-u kao javnom servisu doživjele neviđen linč, zbog čega će insistirati da im ova televizija bude više dostupna.

Na sjednici u prostorijama partije u Banjaluci učestvovalo je rukovodstvo stranke, predvođeno liderom PDP-a Branislavom Borenovićem i počasnim predsjednik partije Mladenom Ivanićem.

Agencije