Srbija

Počinje pozorišni festival u Užicu: “Na Drini ćuprija” podiže zavjesu

090731

Јugoslovenski pozorišni festival u Užicu počinje danas predstavom “Na Drini ćuprija” novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića.

Јugoslovenski pozorišni festival u Užicu počinje danas predstavom “Na Drini ćuprija” novosadskog Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Kokana Mladenovića, a manifestaciju će svečano otvoriti književnik Ljubivoje Ršumović.

Hamletova rečenica “Ovo je vrijeme iskočilo iz zgloba” tematski je okvir i slogan 21. izdanja smotre teatara iz regiona, a sve do 14. novembra publika će u takmičarskoj selekciji moći da vidi sedam ostvarenja iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Festivalski selektori, pozorišni kritičar iz Zagreba Bojan Munjin i direktor Narodnog pozorišta Užice Zoran Stamatović, odabrali su i predstave: “Pijani” (Atelje 212, režija Boris Liješević), “Hamlet” (ЈDP, režija Aleksandar Popovski), “Bela kafa” (NP Beograd, režija Milan Nešković), “Hinkeman” (ZKM Zagreb, režija Igor Vuk Torbica), “Marija Stjuart” (NP Beograd, režija Miloš Lolić), “Šćeri moja” (CNP Podgorica, režija Ana Vukotić). Posljednje večeri, u čast nagrađenih na sceni će “Bitef dens kompanija” izvesti plesnu predstavu “Priča o vojniku”.

Najbolju predstavu u cjelini “Novosti” će nagraditi vrijednom umjetničkom slikom, kao što su to činile od osnivanja festivala.

Večernje novosti