Srbija

Počinje 25. Drinska regata u Bajinoj Bašti

7196D924-8F7E-49B0-ADAA-C2A1A21FD405

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata, po 25. put se održava ove sedmice u Bajinoj Bašti. Iako su prvi izlagači na Sajmu suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda već zauzeli mesto na glavnoj ulici prvi dan 25. Drinske regate je sutra. Već od ranih jutarnjih časova očekuje se da veliki broj učesnika sajma izloži svoje proizvode u gradskom jezgru varošice u Podrinju.

[ads1]
Zvaničan početak jubilarne Drinske regate vezan je za tradiciju na kojoj je i nastala manifestacija a to je splavarenje rekom Drinom. U sredu u 19 časova je u gradskoj galeriji otvaranje izložbe „Drinski splavari“, što ujedno predstavlja i formalan početak jubilarne 25. Drinske regate.

[ads2]
Program se nastavlja u večernjim satima velikim koncertom Jelene Tomašević na gradskom trgu u Bajinoj Bašti. U narednim danima manifestacije očekuju nas brojni koncerti, skokovi sa mosta, takmičenje u pripremanju riblje čorbe i naravno veliki spust Drinom od Perućca do Rogačice. Procene organizatora su da će na manifestaciji učešće uzeti preko 130 000 posetilaca.