Srbija

Počeo ovogodišnji auto-moto hepening

MSA-2017-00

Međunarodni salon automobila, 53. po redu počeo je u halama Beogradskog sajma u maniru velikih svetskih manifestacija koje se odvijaju u Parizu, Moskvi, Frankfurtu, Ženevi, Pekingu, Njujorku – danom rezervisanim samo za susret novinara i izlagača koji u punom sjaju i pompi predstavljaju kako svoje ekskluzivne modela tako i one koji bi mogli da budu zanimljivi potencijalnim kupcima. Od sutra za sve one koje zanimaju automobili biće otvoreno deset hala Beogradskog sajma.

 

  1. Međunarodni salon automobila i 11. Motopassion privlače pažnju najšire publike, tako da ne čudi slogan „Godine prolaze, strast ne prestaje“. Da će i ovogodišnji auto-moto hepening okupiti brojne ljubitelje četvorotočkaša i dvotočkaša potvrdila je velika gužva već na samom svečanom otvaranju.

 

A da su fudbal i automobili strasti koje kod muškaraca nikada ne prestaju potvrdio je Goran Knežević, ministar privrede, koji je rekao i da automobilska industrija u Srbiji ima istoriju dužu od 80 godina:

 

– Automobilska industrija jedan je od pokretača ukupne privrede i to se posebno odnosi na investiranje u proizvodnju automobilskih delova. Od 2014. godine potpisana su 22 ugovora čija vrednost premašuje 600 miliona evra, a u 64 fabrike 35 hiljada ljudi pravi delove za najveće i najreprezentativnije svetske proizvođače automobila. Želimo da nam i dalje dolaze strani investitori, ali da neko od njih u Srbiji počne da proizvodi i automobile, a ne samo delove, rekao je ministar privrede i 53. Salon automobila proglasio otvorenim.

 

Uz napomenu da je Udruženje proizvođača drumskih vozila osnovano pre 70 godina i da je to jedan lep jubilej, Aleksandar Vićentić, predsednik UO ove Asocijacije, podsetio je i na višedecenijsku uspešnu saradnju sa Beogradskim sajmom. On je rekao i da je Udruženje član OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d'Automobiles), a samim tim i nosilac licence za održavanje ove manifestacije. Uz podsećanje da se od automobilske industrije očekuje da bude inovativna, napredna, da ima pristupačne cene, da ispuni i premaši očekivanja kupaca, Vićentić je izlagačima poželeo deset uspešnih sajamskih dana.

 

Salon automobila i Motopassion traju do nedelje, 2. aprila, a ponudu 410 izlagača iz tridesetak zemalja posetioci mogu da pogledaju u svih deset hala Beogradskog sajma.

netauto.rs