FudbalSport Višegrad

POČELE PRIPREME VIŠEGRADSKIH FUDBALERA

FK_Drina_HE-1

VIŠEGRAD – Fudbaleri višegradske „Drine HE“ su u nedelju 22. januara na Gradskom stadionu u Višegradu krenuli sa pripremama za nastavak drugog dijela sezone.

Ekipa se nije proslavila u prvoj polovini sezone svojim nastupima. Poslije 15 ligaških kola, Višegrađani zauzimaju posljednje 16. mjesto na tabeli Druge lige RS – grupa „Istok“, sa osvojenih 13 bodova.

Trener „Drine HE“ Branislav Mutlak je pohvalio rad i trud svojih igrača na treninzima, te ističe da će uz kvalitetne pripreme ovi momci biti spremni do početka drugog dijela sezone.

„Trenutno imamo oko 30 fudbalera koji redovno treniraju dva puta dnevno. Momci rade maksimalno i pred njima je postavljen jedini cilj, a to je opstanak u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske. Ako uspijemo odraditi pripreme onako kako smo ih zamislili, opstanak je siguran“, kaže Mutlak.

„Drini“ su se na pripremama priključili iskusni defanzivac Ivan Mirković, te još jedan igrač iz zadnje linije, Nebojša Sekulić, koji će u nastavku sezoni biti veliko pojačanje za klub.

„Pregovaramo još sa (Milošom) Bojatom i (Aleksandrom) Soldarom, koji su bili naši igrači, a posljednjih šest mjeseci su nastupili za „Mladost“ iz Rogatice. Kada bismo sa njima kompletirali tim, mislim da bismo bili respektabilna ekipa za nastavak sezone“, rekao je Mutlak.

FK „Drina HE“ iz Višegrada je sa učinkom od četiri pobjede, deset poraza i jednom nerješenom utakmicom zadužila 16. poziciju na tabeli na kraju 2016. godine. Ekipa je postigla sedam a primila 27 golova. Najviše golova, u dosadašnjem dijelu prvenstva za „Drinu“ postigao je Miloš Pejović koji je tri puta zatresao protivničku mrežu.

M. TANASKOVIĆ