Aktuelnosti RS

Pobuna na Sokocu: Drvoprerađivači protiv Rajka Bulajića u fotelji direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“

njnktkqTURBXy82YWJkMWZiMGI2OGEyOGMwNDFhNTRjODdmNzM3YzdkMC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Zatrubili su sokolački drvopreađivači kada su čuli da se Rajko Bulajić vraća u fotelju direktora ŠG “ Romanija“. Stotinak nezadovoljnih okupilo se juče ispred Direkcije „Šuma RS“, a u znak protesta, na sat vremena,  kamionima su blokirali cestu.

Sve to je, kažu, poruka Rajku Bulajiću, ali i onima koji ga i posle hapšenja, i krivičnih prijava za proneveru u Šumama, ponovo vraćaju u direktorsku fotelju. U poruci su pale i teške reči, javlja ATV.

– Sigurno neće proći i nećemo dozvoliti da se igra sa nama, Rajko Bulajić kao bolesna ličnost, makar svi izginuli ovde. Ja ću prvi biti pred njima ovde i pušku ću uzeti,  pred policijom to kažem, a siguran sam da će me svi ljudi podržati, jer je dogorilo i došlo je do kraja – rekao je Brane Vitomir, predsednik Saveza udruženja drvoprerađivača istočne regije.

Brane Vitomir

Foto: ATV / youtubeBrane Vitomir

Navode da su ogorčeni ovim odlukom uprava Šume RS.

– Za tri minuta završiti poziciju i imenovati čoveka koji je već bio i oni ga skinuli. Nemaju drugoga imena za kriminal, nego njega ponovo  vraćaju. ;i smo ratovali od ’92 do’95, sad ćemo isto ratovati, ali on proći neće – rekao je Drago Lopatić, vlasnik firme d.o.o. “ Ravna Romanija “ Sokolac.

Dok se Rajko Bulajić na telefonske pozive ne javlja, direktor Šuma, Risto Marić, iz Banjaluke poručuje da uopšte ne zna da su mu, danas, pred direkcijom parkirani kamioni. Smiruje strasti i poručuje da Bulajić nije imenovan – barem ne još.

– Da li će biti to Rajko Bulajić ili Bašević, ne mogu da mu se setim imena, to će se odlučiti sledeće sedmice – rekao je Risto Marić, direktor Šuma RS.

Nezadovoljni najavljuju i u utorak proteste kada je najavljeno imenovanje Rajka Bulajića.

Drvoprerađivači sa Romanije poručuju da Bulajiću nisu zaboravili ni milionske dugove u kojima je ostavio šumsko gazdinstvo i pozivaju predsednika i premijerku Republike Srpske da dođu na Sokolac. I to baš u utorak,  kada je i najavljena primopredaja. I još masovnije okupljanje.

 blic.rs