Breaking News
Home / Zanimljivosti / Platni giganti UnionPay i PayPal udružuju snage

Platni giganti UnionPay i PayPal udružuju snage

20200124202531_580260

 

UnionPay International (UPI) i PayPal najavili su u četvrtak globalno partnerstvo u kojem će obje kompanije raditi zajedno kako bi ubrzale rast svojih mreža.

Kao dio sporazuma, PayPal je opredijeljen da podrži prihvaćanje UPI-a na globalnom nivou gdje je PayPal prihvaćen – pružajući vlasnicima UnionPay kartica više izbora prilikom kupovine. Ubuduće će UPI istražiti mogućnosti za podršku PayPalovih trgovinskih i potrošačkih ambicija u Kini.

 

 

“U PayPalu ponosni smo na ovaj značajni sporazum s UnionPay International-om i globalni utjecaj koji on stvara za naše zajedničke kupce, nadovezujući se na naš status prve platforme za inostrana plaćanja licencirana za obradu internetskih plaćanja u Kini”, rekao je Jim Magats, stariji potpredsjednik Global Payments-a u PayPal-u.

 

“Partnerstvo će UnionPay kupcima pružiti više izbora prilikom prekogranične kupovine i ima mogućnost doprinosa ukupnom rastu kineske e-trgovine. Također će pružiti PayPalu priliku za istraživanje mogućnosti proširenja PayPal-ovog digitalnog novčanika na fizičke maloprodajne lokacije gdje je UnionPay prihvaćen u Kini ili inostranstvu”, dodao je.

 

 

UnionPay kartice sada se mogu dodati u PayPal novčanike u Australiji, Filipinima, Singapuru, Južnoj Koreji i na Tajlandu. Tokom 2020. godine PayPal i UPI planiraju dodati više od 30 tržišta, što znači da će, nakon što UnionPay kartica bude dodana u PayPal novčanik, ovi vlasnici kartica imati mogućnost kupovine kod bilo kojeg od 24 miliona trgovaca širom svijeta gdje je PayPal prihvaćen putem PayPal-a.

Kao dio sporazuma, PayPal i UPI takođe se obavezuju na saradnju u svrhu boljeg služenja zajedničkim kupcima i trgovcima u rastu digitalnih plaćanja u Kini i širom svijeta.

Ovo će uključivati priliku za PayPal kupce širom svijeta da koriste PayPal kod trgovaca gdje je UnionPay prihvaćen.

 

nezavisne.com

Check Also

piletina

Evropa neće američku „hlorisanu” piletinu

  Evropska unija će uvesti još stroža pravila i norme pri uvozu hrane i neće …

Powered by Master Media (TM)