Auto-moto

Peugeot 3008 za samo pet godina stigao do milion registracija

20211118162814_692156

 

Aktuelna iteracija modela 3008 stupila je na scenu prije samo pet godina i upravo toliko vremena je bilo potrebno Peugeotu da proda čak milion primjeraka ovog vozila. Zaista fantastičan rezultat, pogotovo ako se sagleda činjenica da je 3008-ica smještena u izuzetnom kompetitvnom segmentu.

“Lav” je od početka bio unikatnog izgleda, što je naročito prijalo kupcima. Nedavno je ovaj četvorotočkaš prošao restilizaciju, dizajn je sada u skladu sa ostatkom game, čisto da i 3008 može “da pokaže očnjake”.

 

[ads1]

 

 

Peugeot je odlično odmjerio gamu motora kod pomenutog SUV-a, pa se tako pored konvencionalnih benzinskih i dizel agregata mogu pronaći i dva plug-in hibrida. Baterijske varijante inače bilježe odličnu prodaju u Evropi i redovno su među deset najbolje plasiranih na mjesečnom nivou.

Francuzi navode da 65 odsto od svih narudžbina za model 3008 stiže sa Starog kontinenta. Takođe, interesantno je da verzije sa automatskim mijenjačem imaju udio u prodaji od čak 80 odsto!

No, ovdje nije kraj priče o uspjesima aktuelnog Peugeota 3008. Pred njim su još dvije godine karijere, a kako je nedavno ažuriranje podmladilo ovaj model, nema sumnje da će prodaja ostati na visokom nivou.

Prema planu Peugeota, nova generacija 3008-ice trebalo bi da se nađe na tržištu 2023. godine. Sa ovakvim komercijalnim rezultatima, pred novajlijom će biti vrlo težak zadatak da ispuni kvotu, prenosi AutoRepublika.

nezavisne.com

 

[ads2]