Aktuelnosti VišegradRepublika SrpskaVisegrad

Osam ilegalnih migranata otkriveno na području Višegrada

Službenici Jedinice granične policije Višegrad 13.07.2017. godine u mjestu Jagodina otkrili su osam ilegalnih migranata u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Višegrad Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Nisu posjedovali identifikacione dokumente, a prilikom kontrole izjavili su da dolaze iz Avganistana. Ilegalni migranti biće predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Državljanin Novog Zelanda pokušao prenijeti bajonete preko granice

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Službe bezbjednosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, 12.07.2017. otkrili su 24 bajoneta, redenik za municiju 7.9 mm i sanduk za nošenje rezervne cijevi za puškomitraljez prilikom KDZ kontrole odvojenog prtljaga.

Oružje i vojna oprema pripadali su E.M.R.F. (1987), državljaninu Novog Zelanda, koji je bio na letu za Dubai. Prema naredbi tužioca, lišen je slobode i protiv njega Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe“. Državljanin Novog Zelanda predat je Tužilaštvu BiH.

137171

137172

Državljanima Turske nije dozvoljen ulazak u BiH

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 12.07.2017. nisu dozvolili ulazak devetoro državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uslova za ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Istanbul.

Granična kontrola aerodrom

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Zvornik 12.07.2017. lišili su slobode B.P. (1961), državljanina BiH i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Kontrolisan je pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

995_MGP_Karakaj_01

Istog dana službenici JGP-a Hum lišili su slobode V.M. (1981) jer je utvrđeno da je za njim MUPRS-a raspisao potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin kontrolisan je pri ulasku u BiH na MGP-u Hum i predat službenicima PS-a Foča.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

granpol.gov.ba