Auto-moto

Opel prelazi u potpunosti na struju do 2028.

20220312160427_708761

 

U kompaniji kažu da im je krajnji cilj da ponude električna vozila koja savršeno zadovoljavaju sve potrebe kupaca – u budućnosti će to uključivati autonomiju u vožnji između 500 i 800 kilometara.

Opel postaje isključivo električni brend do 2028, do kada će proizvođač automobila iz Riselshajma prebaciti sve modele na čisto električni pogon.

 

[ads1]

 

 

Ova marka već danas nudi veliki izbor modela sa elektromotorima. Kupci trenutno mogu da naruče dvanaest elektrifikovanih varijanti – od mikroautomobila Opel Rocks-e do velikog transportera Movano-e.

Sredinom ove dekade uslijediće novi električni model, Opel Manta, a nasljednici modela Crossland i Insignia takođe će biti električni.

“Opel se dosljedno kreće prema cilju potpune elektrifikacije – i to u rekordnom vremenu. Time dajemo značajan doprinos smanjenju emisija CO2. I ne planiramo stati sa transformacijom naše ponude proizvoda: u saradnji sa našim partnerima proizvodićemo sopstvene baterije visokih performansi u Kaizerslauternu već od 2025. Takođe gradimo novi ekološki kampus u našem sjedištu u Riselshajmu”, objasnio je strategiju branda Uve Hohgešurc, izvršni direktor brenda.

U kompaniji Opel kažu da im je krajnji cilj da ponude električna vozila koja savršeno zadovoljavaju sve potrebe kupaca – u budućnosti će to uključivati autonomiju u vožnji između 500 i 800 kilometara, kao i najbrže punjenje u klasi od 32 kilometra autonomije po minutu, na punjaču, prenosi B92.

 

nezavisne.com

 

[ads2]