Breaking News
Home / Susjedne opštine / Gorazde / Određen pritvor predatoru iz Goražda

Određen pritvor predatoru iz Goražda

20200619140123_605594

 

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor dvadesetpetogodišnjem D.K. iz Goražda koji se sumnjiči da je dogovorio sastanak s jedanaestogodišnjim dječakom nakon što mu se prilikom dopisivanja predstavio kao tinejdžerka te slao i tražio od njega eksplicite sadržaje.

 

 
On se sumnjiči za iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije. Prema riječima Azre Bavčić, portparola Tužilaštva KS pritvor mu je određen na prijedlog ovog tužilaštva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Hapšenju je predhodila visemjesečna istraga Tužilastva KS, FUP-a i MUP-a BPK.

Sumnjiče ga da je, na društvenoj mreži Instagram kreirao korisnički račun s kojeg je od 16. aprila uspostavio online komunikaciju sa 11-godišnjim dječakom.

 

 

Predstavljao se kao 17-godišnja djevojka, iako je znao da je to 11-godišnjak, te mu je poslao fotografije seksualno eksplicitnog sadržaja te zahtijevao je od djeteta da mu pošalje takve fotografije pokušavajući dječaka navesti da se fotografiše. Tu se predator nije zaustavio pa je zahtijevao sastanak s djetetom na području Sarajeva, a za cilj je imao seksualno iskorištavanje maloljetnika.

 

nezavisne.com

Check Also

C16FC3A6-D364-4F54-9847-8DF7AA863E84

Nakon prvog slučaja / U Goraždu uvedene drastične mjere: U Pobjedi obustavljaju rad

  Prvi slučaj oboljenja od koronavirusa zabilježen je u Goraždu. Riječ je o direktorici kompanije …

Powered by Master Media (TM)