Breaking News
Home / Srbija / OD DANAS U GRČKU: Putovanje za turiste iz Srbije preko Bugarske

OD DANAS U GRČKU: Putovanje za turiste iz Srbije preko Bugarske

87201_tan2020-5-16-143227906-0_f

 

ŽITELJI naše zemlje od danas, u osam časova, mogu da ulaze u Grčku. Granice su posle gotovo 300 dana otvorene i za turiste iz Srbije, koji do svojih omiljenih letovališta u predsezoni mogu avionom i preko dva prelaza u Bugarskoj.

Letnja sezona se zvanično otvara 14. maja kada će se u Grčku ulaziti i preko Makedonije. Zbog epidemiološke situacije, zabrana je trajala od 6. jula 2020. godine.

 

 

Osim državljana zemalja EU, tamo će moći da putuju i ljudi iz SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela. Za ulazak će biti obavezni potvrda o vakcinaciji i negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata. Svaki putnik će morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

U Grčkoj je pre pandemije godišnje letovalo oko milion turista iz Srbije. Tamo su, međutim, i dalje na snazi stroge mere – policijski čas, pa je kretanje dozvoljeno od 21 do 5 sati samo do posla uz posebnu elektronsku SMS potvrdu. Postoji 6 kategorija zbog kojih može da se izlazi – kod lekara, u apoteku, po prehrambene prodavnice, do banke i državne službe, rekreacija ili šetanje psa, bez automobila, samo pešaka ili biciklom. Još ne rade kafići i restorani.

novosti.rs

 

Check Also

20210507114639_660347

Ukidanje putarine na putu Trebinje – Herceg Novi snažna stimulacija turizmu

  Naplata putarine na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi, za dionicu Meljine – Petijevići, …

Powered by Master Media (TM)