Aktuelnosti RS

Obilježavanje Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije

Na Vojničkom spomen-groblju “Novi Zejtinlik” obilježava se Dan odbrane Sarajevsko-romanijske regije, jedan od najtežih zadataka koje je izvršila Vojska Republike Srpske, odnosno Sarajevsko-romanijski korpus tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Na Vojničkom groblju služen je pomen za sve poginule srpske borce i položeni vijenci i cijeće na Centralni krst.

U ime institucija Republike Srpske vijenac su položili izaslanici predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Nebojša Vidaković, narodni poslanici i predstavnici zajedničkih institucija na nivou BiH, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman, te načelnici opština iz sastava grada Istočno Sarajevo.

Obilježavanje Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije (Foto: RTRS)

Obilježavanje Dana odbrane Sarajevsko-romanijske regije (Foto: RTRS)

U ime Srbije cvijeće su položili državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić i predstavnici Ambasade Srbije, te boračkih organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i predstavnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Za odbranu Sarajevsko-romanijske regije, u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, poginulo je 4.000 boraca, a oko 10.000 ranjeno.

RTRS