Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Obavezno poštovanje propisanih mjera

Obavezno poštovanje propisanih mjera

041BCCBD-A253-4BED-9D06-75D989D862EB

Smanjenje društvenih kontakata i poštovanje propisanih mjera dovešće do prevazilaženja trenutne epidemiološke situacije, a ukoliko ih se građani ne budu pridržavali, uslijediće zakonske sankcije, zaključeno je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

 

Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović rekla je da je infekcija virusom korona u usponu i sa visokom transimisijom, te da se prenosi i u kućnim uslovima.

„Apelujem na građane da, ukoliko osjete simptome, najprije pozovu svog porodičnog doktora koji će im zakazati pregled u kovid ambulanti. Ukoliko je to van radnog vremena, mogu se javiti u Službu hitne medicinske pomoći, gdje će im dežurni doktor dati instrukcije kada i gdje da dođu na pregled. Doktor koji radi u kovid ambulanti će odlučiti šta dalje“, navela je Đurovićeva.

Ona je precizirala da će svi pacijenti biti pregledani i biće im urađeni nalazi, te da će se radiološke pretrage i testiranja na virus korona raditi na osnovu procjene i odobrenja doktora koji rade u kovid ambulanti.

Zdravstveni inspektor opštine Višegrad Slađana Miovčić naglasila je da će, ukoliko se ne budu poštovale mjere i preporuke nadležnih institucija, uslijediti sankcije.

 

„Za nenošenje maski i neodržavanje fizičke distance  propisane su  zakonske sankcije i za trgovačke i ugostiteljske objekte koje iznose 1000 KM“, rekla je Miovčićeva.

Ona je apelovala na građane koji imaju rješenja o kućnoj izolaciji da ne krše mjere ograničenog kretanja, jer će u suprotnom biti novčano kažnjeni sa 1.300 KM.

 

opstinavisegrad.com

Check Also

172326

U Srpskoj 104 slučaja virusa korona, jedna osoba iz Višegrada

  Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u …

Powered by Master Media (TM)