Zanimljivosti

Nova oprema u Škodi Superb

Skoda-Superb-opr-02

Škoda proširuje ponudu opreme za svoj glavni model. U modelima Superb i Superb Combi od kraja maja 2017. godine naći će se brojni noviteti. Među njima su automatski poziv u nuždi, dodatna bezbednosna i komforna oprema, kao i poboljšana rešenja u oblasti povezivanja.

Novom modelskom godinom Škoda Superb limuzina i karavan mogu po želji da budu opremljeni sistemom Care Connect. Najvažnija funkcija sistema Care Connect svakako je automatski poziv u nuždi (Emergency Call), koji se aktivira nakon sudara i nakon uključivanja jednog od sistema bezbednosti. Automobil uspostavlja audio vezu i vezu za prenos podataka s centralom za pozive u nuždi i dostavlja sve potrebne podatke. Poziv u nuždi može da se uputi i manualno, pritiskom na dugme u krovnom modulu.

Sada je moguć i pristup automobilu iz daljine preko aplikacije Škoda Connect App. Na smartphoneu između ostalog prikazuje se da li su prozori i vrata zatvoreni, da li su svetla isključena. Funkcija položaja parkiranja prikazuje lokaciju automobila, a funkcija Sirena & žmigavci (Honk & Flash) olakšava pronalaženje automobila tako što aktivira sirenu i žmigavce.

U modelu Škoda Superb na raspolaganju je optimizovani infotainment sistem za rukovanje brojnim funkcijama. Dijagonala ekrana navigacionog sistema Columbus povećana je s 8 na 9,2 inča, a dijagonala ekrana sistema Swing s ” na 6,5 inča. Staklo je tako dizajnirano da oplemenjuje ekrane visoke rezolucije.

Integrisanim sistemom SmartLink+ Škoda Superb sada nudi dodatne mogućnosti za povezivanje automobila i smartphonea. SmartLink+ preuzima aplikacije iz oblasti navigacije, infotainmenta i komunikacije s mobilnog telefona u automobil i na raspolaganje stavlja podatke o automobilu radi analize na smartphoneu.

Škoda Superb pomaže pri izbegavanju oštećenja koja nastaju prilikom parkiranja. To obezbeđuje serijski sistem kontrole rastojanja pri parkiranju (Park Distance Control) s proširenom funkcijom kočenja pri manevrisanju (Manoeuvre Assist). Ova funkcija sada prepoznaje i prepreke ispred automobila. Sistem ne upozorava samo pomoću vizuelnih i zvučnih signala nego po potrebi automatski koči.

Karakter modela Škoda Superb kao komfornog vozila u kojem ćotava porodica može da putuje dodatno je naglašen novim karakteristikama opreme. Za povećanu udobnost na dugim putovanjima brine funkcija masaže u vozačevom sedištu, koja ima i mogućnost ventilacije i može da se memoriše.

Komunikacija u automobilu poboljšana je digitalnim pojačavanjem glasa. Sistem preko mikrofona u kokpitu prenosi vozačev i suvozačev glas do putnika u zadnjem delu automobila. Dodatno poboljšanje nivoa buke, koje je postignuto promenama u voznom sistemu i na prednjim bočnim staklima, takođe doprinosi boljem sporazumevanju. Bočna stakla opremljena su akustičnom folijom postavljenom između dve staklene površine.

Novi dizajn naplataka točkova od lakog metala Acamar, veličine 19 inča, naglašava eleganciju vrhunskog modela češkog proizvođača. Do kraja godine za poboljšani Superb biće uvedena nova metalik boja karoserije – Velvet crven.

Za verziju opreme Laurin&Klement u ponudi su bočne kromirane lajsne i crna krovna obloga.

Škoda SuperbŠkoda SuperbŠkoda Superb

netauto.rs