Politika RS

Nezvanično: Gagović novi načelnik opštine Trnovo

img_0450.jpg

Prema nezvaničnim podacima, na prijevremenim izborima za načelnika opštine Trnovo, pobijedio je kandidat SNSD-a Dragomir Gagović koji je osvojio 185 glasova više od protivkandidata Nenada Miševića iz SDS-a.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Trnovo danas je glasalo 81,58 odsto građana sa pravom glasa ili 1.103 od 1.352 registrovana glasača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.
U izvod iz Centralnog biračkog spiska za Trnovo je upisano 1.409 birača, od kojih je 57 registrovano za glasanje putem pošte. Svoje biračko pravo građani Trnova mogli su ostvariti na pet biračkih mjesta – četiri redovna i jednom biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima. Za 29 starih, iznemoglih ili nepokretnih, na usluzi je bio jedan mobilni tim.
Izbornu statistiku u Trnovu upotpunila je i velika izlaznost birača koji su od otvaranja biračkih mjesta krenuli da obave građansku dužnost. Bez obzira ko pobijedio, kažu, prioriteti u stranački razjedinjenom i nerazvijenom Trnovu, treba da budu sloga i ekonomija.
Oba kandidata očekuju pobjedu. Dragomir Gagović iz SNSD-a ističe da je najveća šansa Trnova u otvaranju novih radnih mjesta u drvnoj industriji gdje, kaže, postoje dva zainteresovana investitora, kao i projektima koji se odnose na turizam, prije svega Јahorinu.
“Čitav moj program se zasniva na tome da se ovdje zadrži omladina, da se otvore nova radna mjesta u realnom sektoru, u proizvodnji i da se spriječi odlazak mladih iz Trnova. Јer, ako imamo 100 radnih mjesta, mislim da će se spriječiti odlazak omladine”, izjavio je Gagović.
Na nova radna mjesta u manjim pogonima drvne industrije, ali i u novoformiranom komunalnom preduzeću računa i protivkandidat Nenad Mišović iz SDS-a.
“I to je znak da ćemo raditi u interesu naroda, u interesu zapošljavanja, otvaranja novih radnih mjesta i nastavka realizacije svih onih projekata gdje sam ja stao 2016. godine”, naglasio je Mišović.
Koji projekti će dobiti šansu, zavisi od rezultata nakon brojanja glasačkih listića. Centralna izborna komisija prve preliminarne objaviće do 22 časa i 30 minuta.
Prijevremene izbore u Trnovu pratila je i koalicija Pod lupom, čiji su posmatrači uložili dvije primjedbe na izborni proces zbog, kako navode, zloupotrebe pomoći pri glasanju.
Prijevremni izbori u Trnovu održani su zbog iznenadne smrti prethodnog načenika Gorana Vujčića.
Rtrs