Turizam

Ne možete na more ove godine? PET mesta u Srbiji čija popularnost je EKSPLODIRALA, destinacije za koje se GRABE i STRANCI!

5b17056976007c06b283e323ad894b656a89b7ea

 

Nije uvek savršen odmor kupanje u moru. Naprotiv, neuporedivo zanimljiviji odmor može da se provede u Srbiji. Pet predloga za pet nezaboravnih odmora u Srbiji.

1. Vrnjačka Banja i manastiri

Pored toga što naša “kraljica kontinentalnog turizma” ima najveći broj kreveta, a samim tim i krevet za svačiji džep, Vranjačka Banja ima i najveći park koji je velika prednost tokom leta. Vrnjci imaju u mnoštvo bazena i akvapark, a 16. jula ovde stižu Brazilke koje će Vrnjačkom karnevalu doneti vrelu atmosferu.

Vrnjačka Banja ima 100 istorijskih vila. I ne samo to, Vrnjačka Banja je okružena lepim mesti na koja može da se ide na izlet, a Žiča i Sopoćani su prva preporuka.

[ads1]

2. Prolom Banja i Đavolja varoš

Đavolja varoš je već dovoljan razlog da se uputite u Prolom Banju, a kada se tome doda ogroman bazen sa toboganima – jasno je da je jug Srbije dobar izbor. Bazeni u Prolom Banji se pune mineralnom, lekovitom vodom, a njome je napunjen i akvapark. Pešačkom stazom od banje stiže se do brvnare crkve Lazarice u kojoj se pričestio car Lazar pre Kosovskog boja.

3. Čačak i Ovčarsko-kablarska klisura

Iz ovog kraja potiču Obrenovići, pa su za ljubitelje istorije Narodni muzej u Čačku, brdo LJubić i sam Čačak prava poslastica.

Ovčarsko-kablarska klisura krije 10 manastira koje je gradio narod i do kojih se može stići pešice ili katamaranom iz Međurečja. Najlepše se vide sa vidikovca koji se nalazi na Kablaru. U ovčarsko-kablarskoj banji se možete i kupati, ali i u Zapadnoj Moravi.

4. Podunavlje i Kladovo

Jedno jezero, dva arheološka nalazišta i četiri tvrđave neverovatne lepote – to ima samo Podunavlje. Ko voli da se kupa treba da odabere hotel u Kladovu gde se nalazi odlična plaža. U odlasku svratite u Smederevo i Vinimacijum, a u povratku u Ram, Lepenski vir i Golubac.

Ako volite vina ovo je, takođe, odredište za vas, jer su blizu Kladova i Rajačke pimnice. LJubitelji prirode, pak, treba da se “izgube” u Nacionalnom parku Đerdap koji će uskoro dobiti stakleni most.

 

[ads2]

 

5. Sombor i kanali

Sombor je lep tokom čitave godine, a ovo je savršeno mesto za kratak odmor. Obavezno treba posetiti etno kuću “Bodrog” staru 150 godina, prvi privatni Zoo vrt “Miki”, Gradsku kuću, Sunčani sat, voziti se fijakerom ili grad razgledati biciklom, jer mu je drugo ime – Ravangrad! U Bačkom Bregu možete videti Šokačku kuću, ali i okupati se i na “Štrandu” gradskom kupalištu.

 

 

magazin.novosti.rs