Breaking News
Home / Zanimljivosti / Na ovom bajkovitom mediteranskom ostrvu turistima vraćaju novac ako pada kiša: Zainteresovani?

Na ovom bajkovitom mediteranskom ostrvu turistima vraćaju novac ako pada kiša: Zainteresovani?

Depositphotos_13142637_s-20_620x0

 

Iako ne postoji nijedna destinacija koja može da vam garantuje savršeno vreme tokom odmora, italijansko ostrvo Elba ima novi program pod nazivom “Elba bez kiše” koji turistima “obećava” da kiša neće padati.

 

Neobičan program se zasniva na nepredvidivoj klimi, te ukoliko na ostrvu pada kiša obezbeđuje potpuno refundiranje novčanih sredstava uloženih za smeštaj.

Prma zvaničnom turističkom sajtu Elbe noćenje je besplatno ukoliko “previše pada kiša”, odnosno ako traje duže od dva sata u periodu između 10h i 20h. Da bi ostvarili povrat novca, gosti moraju da borave u nekoj od odobrenih lokalnih gostionica i pansiona koji učestvuju u programu i važi samo tokom nekoliko meseci u godini.

 

 

– Sa inicijativom Elba bez kiše, tokom maja i od septembra do oktobra, ako kiša bude padala tokom vašeg boravka, nećete morati da plaćate noćenje – saopštili su iz turističke organizacije ostrva.

Italijansko ostrvo Elba, koje se nalazi na obali Toskane, predstavlja idilično mesto u kome možete provesti odmor, a najpoznatije je po prelepim plažama, predivnoj arhitekturi i ukusnoj hrani. Osim toga, ostrvo je savršena kombinacija za ljude koji žele da se opuste i odmore i one koji traže fascinantne atrakcije i mesta za razgledanje.

Mediteransko ostrvo je poznato i po impresivnim tvrđavama i mineralnim kupkama, a kako je Napoleon Bonaparta bio proteran na Elbu gde je proveo čak deset meseci života, ova destinacija ima dosta istorijskih delova i priča za otkrivanje.

S obziom da je klima na ovom ostrvu nepredvidljiva, portal “Lonely Planet” piše da je veoma moguće da turisti odsednu u hotelu potpuno besplatno.

(Telegraf.rs)

 

 

Check Also

1381590_4848718114536_611496937_n

Kako sprečiti opadanje plodova

    Poznata je pojava u proizvodnji jabuke , da iako stabla obilno cvetaju, samo …

Powered by Master Media (TM)