FočaZdravlje

Modernizacija Univerzitetske bolnice Foča (VIDEO)

186716

 

Za liječenje pacijenata od moždanog udara i ostalih neuroloških oboljenja, očnih i bolesti uva, grla i nosa i psihijatrijskih bolesnika, u Univerziteskoj bolnici Foča opremljena je zgrada sa savremenom terapijskom i dijagnostičkom opremom.

[ads1]

 

Stručnjaci ocjenjuju da je ovo veliki iskorak u unapređenju zdravstvenog sistema Republike Srpske.

Rekonstrukcijom Paviljona B1 stvoreni su svi uslovi za kvalitetnije liječenje pacijenata iz svih krajeva Srpske.

Neurološko odjeljenje dobilo je i savremenu intenzivnu njegu. Efikasnije zbrinjavanje oboljelih od moždanog udara jedno je od prednosti.

– Dijagnostičke procedure smjestitili smo na Odjeljenje neurologije kako bismo pacijente što manje pomjerali i iznosili van zgrade – kaže Branislava Ćurčić, načelnica Neurološkog odjeljenja Univerzitetske bolnice Foča.

To podrazumijeva ultrazvučnu i dijagnostiku moždane aktivnosti, kao i nerava i mišića.

Opremanjem zgrade postalo je prošlost i premještanje pacijenata na nosilima.

– Tu je lift, dovoljan broj kiseoniških mjesta, operacione sale za ORL, očnu hirurgiju za maksilofacijalnu hirurgiju, objekat koji sadrži i administrativne prostore, magacine i predstavljaju jednu malu bolnicu – pojasnio je Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča.

 

[ads2]

 

Dodaje da će ovaj objekat sigurno da odgovori, kako opremom, tako i kadrovski.

Najviše ocjene Univerzitetskoj bolnici na podizanju dijagnostičkih i terapijskih procedura stižu i sa godišnjeg skupa neuorologa Republike Srpske, održanog u Foči.

– Prostorije su idealne za takve pacijente, široke, s dobrim putem za pacijente, intentzivna njega koja je, mogu reći, trenutno možda i među najboljim, osim u UKC Republike Srpske – istakao je Siniša Miljković, predsjednik Udruženja neurologa Republike Srpske.

U ovoj etapi projekta “Modernizacije Univerzitetske bolnice Foča” za koji je Vlada Srpske obezbijedila više od 16 miliona maraka, rekonstruisano je i opremljeno 1.500 metara kvadratnih bolničkog i ostatak administrativnog i tehničkog prostora.

RTRS