Foča

Ministarstvo zdravlja o incidentu u Foči: Stop napadima i prijetnjama

foca bolnica

 

Zaposleni u zdravstvenom sistemu, kao i u sistemu socijalne zaštite, ne smiju, ni na koji način, biti izloženi napadima i prijetnjama.

Saopšteno je to iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, povodom informacija o incidentu u Univerzitetskoj bolnici Foča, gdje je 1. februara jedan pacijent izazvao haos, te gađao blagajnicu stolom.

 

[ads1]

 

 

Ovo ministarstvo osuđuje svaki čin koji radnike dovodi u opasnost dok obavljaju odgovoran i težak posao pružanja zdravstvene ili socijalne zaštite za svakog pacijenta i korisnika.

“Povodom informacija o incidentu u Univerzitetskoj bolnici Foča i ugrožavanja bezbjednosti zaposlenih u ovoj ustanovi, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske upućuje podršku zdravstvenim radnicima i svim zaposlenima u ovoj bolnici”, naveli su iz resornog minitarstva.

Podsjetimo, 1. februara, oko 11.25, medicinski tehničar Univerzitetske bolnice Foča prijavio je policiji da nepoznati muškarac pravi probleme.

“Lice je razbacalo i oštetilo klupe za pacijente, polomilo stakleni portal, a potom stolom gađalo radnicu blagajne i tom prilikom oštetilo računar, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta”, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

nezavisne.com

 

 

[ads2]