Breaking News
Home / Susjedne opštine / Bajina Bašta / Mesto gde počinje lepota

Mesto gde počinje lepota

677z381_Nocni-snimak-hotela-Omorika-na-Tari,-fotodokumentacija-Vojne-ustanove-Tara

 

Na planini Tari, gde su vazduh i podneblje lek za umorne, minulo leto, usred zdravstveno nepovoljne sezone, ostaje upamćeno kao izuzetno kad je o turističkoj poseti reč. Domaći turisti su ovde dolazili u velikom broju, najčešće boraveći u hotelima Vojne ustanove „Tara” („Omorika” i „Beli bor”). Tu se u pojedinim periodima, posebno tokom avgusta, tražila slobodna soba, sve je bilo krcato.

 

 

A sada kad jesen stavlja pozlatu na beskrajne šume ove planine, interesovanje gostiju nije zamrlo, s tim što je odmor u ovim objektima prilično jeftiniji. Na snazi je akcijski popust od 20 odsto na cene polupansiona – da odmor u poznatim hotelima bude dostupan i za prosečan džep.

U sadržajima bogatom hotelu „Omorika” (zdanje u mermeru, staklu i drvetu, s 350 ležajeva, renoviranim smeštajem, bazenom, saunom, teretanom, salama) uz ovaj popust se tokom ove jeseni može boraviti i za svega dvadesetak evra dnevno, polupansion po osobi je 2.480 dinara u dvokrevetnim „ekonomik” sobama (pri čemu sada ovde ni sa smeštajem u „superior” apartmanima nije preskupo, 4.400 dinara).

Ljupko Ćirović, direktor Vojne ustanove „Tara” (kojoj pripadaju ovdašnji hoteli „Omorika” i „Beli bor”, hotel „Breza” u Vrnjačkoj Banji, te restorani „Javor” i „Jeremičak” na Tari), kaže za „Politiku” da je minulo leto donelo lep turistički trend: peščane plaže egzotičnih zemalja naši turisti zamenili su odmorom u banjama, na planinama i jezerima naše Srbije i otkrili pregršt mesta koje vredi posetiti.

– Tara je bila jedna od najposećenijih destinacija ove godine u Srbiji, a Vojna ustanova „Tara”, kao nosilac turizma na planini, svojom ponudom tome je uveliko doprinela. Ovog leta „Omorika” je ugostila preko 9.000 posetilaca koji su ostvarili 38.000 noćenja, a ono što nas pokreće jeste zadovoljstvo na licima naših gostiju. Jasno nam je da je odmor u prirodi jedan od najbitnijih faktora za zdravlje cele porodice i tako smo u ovu letnju sezonu ušli, spremni da očuvamo zdravstvenu bezbednost svih naših gostiju i zaposlenih. U tome smo, svakako, uspeli – ističe Ćirović.

Kad smo s gostima Tare razgovarali, rekli su nam da ih ovde posebno privlače nenarušena priroda i prijatan mir, sadržajni izleti, udoban smeštaj, ukusna jela. Neki su ovog leta prvi put videli lepote koje pruža planina Tara i prostori nacionalnog parka.

 

 

Uživali su u izuzetnim pogledima s vidikovaca, u vekovnom sjaju manastira Rača, mirisali četinare i cvetne livade pored kilometarskih staza za šetnju i trim staza, kupali se na jezerima Zaovine i Perućac, otkrivali nenarušene prostore Mitrovca, Predovog krsta i Jagoštice, plovili kanjonom reke Drine.

Pominjan je i slogan za odmor na Tari „Mesto gde počinje lepota”, a godinama se ovde navode nezaboravne reči Etkina Klarka, direktorka Evropske fondacije za zaštitu prirode i nacionalnih parkova, koji je prilikom boravka na ovoj planini rekao: „Ovako zamišljam raj.”

 

politika.rs

Check Also

20210227225648_352186

“Hajdučke vode”: Oaza mira i melem za sve na obroncima planine Borja

  Smješten u srcu borove šume, kompleks hotela “Hajdučke vode” na Borji predstavlja svojevrsnu vazdušnu …

Powered by Master Media (TM)