Breaking News
Home / Srbija / “MANDINA” NAGRADA TREĆI PUT Nastavljena tradicija na Filmskim susretima u Nišu

“MANDINA” NAGRADA TREĆI PUT Nastavljena tradicija na Filmskim susretima u Nišu

mmmmm

 

Konkurencija je veoma velika za prestižno priznanje koje su do sada za svoja ostvarenja dobili Nikola Kojo i Srđan – Žika Todorović, navode iz producentske kuće “Contrast studios”.

Na ovogodišnjem 54. Festivalu glumačkih ostvarenja koji će se održati od 24. do 30. avgusta u Nišu, treći put zaredom biće dodijeljena nagrada za najbolju komičnu ulogu i doprinos žanru komedije u srpskoj kinematografiji koja nosi ime preminulog legendarnog komičara Milorada Mandića Mande.

Na prijedlog Radoša Bajića sa kojim je veliki Manda bio direktni partner u kultnoj seriji “Selo gori, a baba se češlja”, “Contrast studios” i Blic su ustanovili nagradu koju su do sada za svoja ostvarenja dobili Nikola Kojo i Srđan – Žika Todorović.

– Ove godine je konkurencija veoma velika i naš žiri koji sačinjavaju glumica Anja Mandić, supruga pokojnog Mande, direktor Blica Veselin Simonović i Ivona Alurac-Bajić, PR menadžer naše produkcije, imaće veoma težak posao. Nagrada koju dodjeljujemo je već stekla veliki ugled jer afirmiše komediju kao jedan od najtežih kinematografskih žanrova, i istovremeno čuva sjećanje na jednog velikog umjetnika i čovjeka kakav je bio Milorad Mandić Manda – kaže direktor “Contrasta” Nedeljko Bajić.

Nagradu sačinjavaju diploma i novčani iznos od 100.000 dinara, a dodjeljuje se na svečanoj završnici Filmskih susreta u Nišu, kada će biti proglašeni i ostali lauerati: gran pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu “Carica Teodora” i “Car Konstantin” za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu, nagrade za najbolje epizode, najbolje debitantsko ostvarenje, kao i dvije povelje za najbolju mušku, odnosno žensku rolu.

Da podsjetimo, “Filmske susrete” u Nišu ove godine otvoriće film “Delirijum tremens”, reditelja i scenariste Gorana Markovića, snimljen nakon velikog uspjeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta.

 

 

– Vjerujem da ne postoji bolji izbor za otvaranje glumačkih svečanosti u Nišu jer je Goran Marković, dijete velikih glumaca Olivere i Radeta Markovića kojima smo simbolično posvetili film “Turneja”, iz svoje velike ljubavi prema glumcima i okruženju u kome je proveo bukvalno cijeli svoj i profesionalni i privatni vijek, kreirao potresnu priču i odu našoj umjetnosti u kojoj se srećom prepoznaju i ljudi sa druge strane (nepostojeće) rampe – publika – izjavio je ovim povodom, Tihomir Stanić, koji je za glavnu ulogu u ovom filmu više puta nagrađivan.

Po tradiciji, na otvaranju niških Filmskih susreta uručuje se nagrada za životno djelo “Pavle Vuisić”, za izuzetan doprinos umjetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima, a za 2019. godinu nagrada će biti dodijeljena Gorici Popović.

 

srpskainfo.com

Check Also

pasos

Zahtev za novi pasoš najranije šest meseci pre isteka važećeg

  Zahtev za izdavanje novog pasoša može se podneti najranije šest meseci pre dana prestanka …

Powered by Master Media (TM)