Srbija

LJUTE MAŠINE OD 170.000 EVRA I POPUST DO 20 ODSTO Evo šta sve očekuje posetioce Sajma automobila

3h3k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTmpJN01EQV8vNjJjNGU2MGNmNDY4ZDU0YzY1OWZmMzRjYzAzYTM4YTAuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Ovogodišnji beogradski sajam automobila “DDOR BG Car Show 06” biće otvoren danas, a trajaće do 28. marta u halama Beogradskog sajma, a domaću publiku očekuje čak 41 automobilska premijera, sniženje cena automobila i posebne pogodnosti pri kupovini.

Na sajmu će biti 306 izlagača, koji će izložiti 34 automobilska brenda. Kada jer reč o kupovini automobila, izvesno je da će svako moći da nađe automobile za svoj džep, te da će prodaja krenuti sa cenama ispod 10.000 evra za kompaktne modele i automobile koji dolaze s istoka i da će ići sve do 170.000 evra, koliko bi trebalo da koštaju najveće limuzine premijum proizvođača u najboljim izvedbama.

Ono što najviše raduje domaće kupce pored premijera novih vozila jesu i popusti i dodatne pogodnosti za kupovinu automobila koje distributeri vozila nude.

Pojedini proizvođači najavili su popuste i do 20 odsto, ali i mnoge druge pogodnosti 
za kupce
FOTO: P. DEDIJER / RAS SRBIJA
Pojedini proizvođači najavili su popuste i do 20 odsto, ali i mnoge druge pogodnosti za kupce

– Srednja vrednost popusta za automobile proizvedene ove godine, dakle one koji nisu sa lagera, jeste pet odsto. Naravno, ima i većih popusta za vozila sa lagera, ali pored cene tu su pogodnosti oko kreditiranja, dodatne opreme, garancije – kaže za “Blic”Zoran Lupšić, koordinator manifestacije.

Pojedini proizvođači najavili su i popuste do 20 odsto, dok su možda i značajniji popusti u opremi, odnosno kupovina automobila sa znatno više opreme po ceni za niži nivo opreme, a tu je kod pojedinih i besplatna registracija vozila, te jedan besplatan servis.

 [ads1]

Znatno sniženje cena za vozila sa lagera najavila je Kija koja nudi i popust do 20 odsto, dok drugi južnokorejski proizvođač popularan kod nas Hjundai, svoj sajamski trio koji čine SUV-ovi “tukson”, “santa fe” i krosover “kona” nudi po ceni nižoj i za 4.000 evra.

FOTO: RAS / RAS SRBIJA

Kupci kod mnogih mogu da očekuju beskamatne kredite, što je jedna velika pogodnost ili lizing sa 0,99 odsto kamate.

Ipak, atraktivne cene mogu se očekivati i za neke nove modele. Dačija će predstaviti svoj novi “daster” koji će koštati 11.990 evra, što ga praktično postavlja na mesto najjeftinijeg SUV modela. Njegov prethodnik prošle godine bio je šesti najprodavaniji novi automobil u Srbiji.

Titulu najjeftinijeg vozila na sajmu očekuje se da ponese “lada vesta”, koja je kupcima predstavljena prošle godine.

– Najviše kupaca se interesuje za automobile koji koštaju od 10.000 do 15.000 evra, a brendovi koji nude vozila u tom cenovnom rangu biće koncentrisani u halama 1 i 4 – kaže Lupšić.

Održava se i Sajam motocikala koji će biti izloženi u halama 7, 8 i 9. Spremna je 41 premijera motocikala, skutera, kvadova i bicikala
FOTO: Đ. KOJADINOVIĆ / RAS SRBIJA
Održava se i Sajam motocikala koji će biti izloženi u halama 7, 8 i 9. Spremna je 41 premijera motocikala, skutera, kvadova i bicikala

Prema njegovim rečima, pogodnost kod ovakve izložbeno-prodajne manifestacije je što su svi proizvođači na istom mestu, a kako kaže, važno je i to što uvoznici za sajam ne dopremaju vozila iz salona, već ih posebno naručuju od proizvođača.

Fokus automobilskih fanova po svoj prilici biće Hala 3 u kojoj se ove godine nalaze premijum brendovi Mercedes, BMW, Audi i Britiš Motors (lendrover i jaguar).

[ads2]

Ovde će posetioci prvi put moći da vide Mercedesov pik-ap, dok će Audi predstaviti nove generacije A7 i A8, dok se za A8 svakako očekuje da bude među najskupljim automobilima na sajmu. Audi je najavio popuste i do 20.000 evra na svoje limuzine. Bavarci će predstaviti potpuno novi model X2, sportski krosover koji od prvog predstavljanja privlači veliku pažnju javnosti, dok će biti predstavljena i poslednja generacija modela X3. Još jedan premijum brend, Land Rover izložiće Range Rover Velar i Range Rover Sport. Britanski Jaguar spremio je novi SUV E-Pace.

Karta 300 dinara, femili dej 27. marta

Kapije sajma biće otvorene svakog dana od 10 do 20 časova. Po­jedinačna ulaznica koštaće 300 dinara, grupna 200 dinara, dok će đaci i studenti plaćati ulaz 150 dinara. Femili dej biće održan 27. marta, a tada će roditelji sa decom do 16 godina cenu ulaznice plaćati 500 dinara. Parkiranje će se naplaćivati 100 dinara po započetom satu.

blic.rs