Srbija

Kusturica: Zbog putara umalo da izgubimo glavu

20170602165443_428996

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da će njegovi advokati „preduzeti nešto” povodom loše signalizacije na Ibarskoj magistrali koja je, kako kaže, mogla njega i njegovog vozača da košta glave.

Kusturica i njegov vozač imali su udes sinoć ko 23 časa, na putu Ljig—Beograd, u kome je on prošao bez težih povreda, a njegova osnovna zamjerka je to što ulazak u „lakat“ krivinu nije obilježen na odgovarajuć način.

„Moj vozač je povrijeđen i haspitalizovan, ja sam ugruvan i osjećam se tako da sam već nastavio da radim“, naveo je Kusturica.

Ne zna, kazao je, kako se osećaju stručnjaci koji su izveli takav građevinski „poduhvat“ na Ibarskoj magistrali.

„To što su uradili u najmanju ruku je bahato, nestručno i pogubno, jer saobraćajnom signalizacijom, novouspostavljenu ’lakat‘ krivinu najavili su znakom koji se nalazi u samoj krivini“, rekao je Kusturica, prenosi portal „Iskra“.

To je, prema riječima slavnog reditelja, trebalo signalizirati bar 200 metara prije izmijenjene trase puta, a ne na samom početku izmijenjene trase.

„Moji advokati će preduzeti nešto, ne samo da bi se sankcionisala nestručnost koja je mog vozača i mene mogla koštati glave, nego će, nadam se, otkloniti neshvatljive propuste i sprečiti moguće nove nesreće“, dodao je on.

Nesreća se, inače, dogodila na dionici puta Ljig Beograd, u blizini gradilišta na nadvožnjaku Koridora 11.

Vozilo marke „mercedes“, kojim je upravljao Vićentije Savić iz Užica, jedan od najtrofejnijih vozača auto-sporta Srbije i bivše Jugoslavije, izletjelo je iz krivine, dvadesetak metara se kretalo podlogom od nasutog kamena i zemlje, da bi, nakon nekoliko metara „leta“ kroz vazduh, udarilo direktno u zemljani bedem, piše „Iskra“.

Putari na mjestu nesreće pak tvrde da je signalizacija propisno postavljena i da saobraćajna policija nije imala primjedbi.

Vićentije Savić danas je prevezen u užičku bolnicu, gdje će nastaviti liječenje, a Emir Kusturica je oko podneva „nastavio radni dan“ i već sutra putuje u Moskvu.

nezavisne.com